Θεοδωρικάκος: Δεν απαγορεύονται οι συναθροίσεις, αλλά πρέπει να τηρούνται οι νόμοι

Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ξεκαθάρισε το τοπίο σε σχέση με ενδεχόμενες απαγορεύσεις στις συναθροίσεις. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση συνάθροισης επί της ουσίας στη χώρα. Για παράδειγμα, εάν ορισμένοι νέοι επιθυμούν να συναντηθούν σε υπαίθριο χώρο, έχουν το δικαίωμα να το κάνουν ακόμα και αν πρόκειται για εκατοντάδες. Αυτό σαφώς και έχει να κάνει με τις παλαιότερες συναθροίσεις σε πλατείες και άλλους ανοιχτούς χώρους, οι οποίες είχαν εγείρει αντιδράσεις και σε πολλές περιπτώσεις επέφεραν την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Ωστόσο, ο υπουργός τόνισε πως πρέπει να τηρούνται οι νόμοι απαρέγκλιτα. Θα πρέπει δηλαδή να φορούν όλοι τις μάσκες τους και να υπάρχει η απαιτούμενη κοινωνική αποστασιοποίηση.

Τι συμβαίνει με τις συναθροίσεις στα σπίτια;

Κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στο σπίτι κανενός να δεχθεί φίλους και συγγενείς του, όπως επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη που έδωσε στον ΣΚΑΪ. Όμως αυτό που τόνισε για μία ακόμη φορά είναι πως απαγορεύτηκαν σε σπίτια οι εκδηλώσεις εμπορικού χαρακτήρα. Δηλαδή τα νυχτερινά κέντρα έκλεισαν και σε καμία περίπτωση ένα σπίτι δεν μπορεί να παίξει το ρόλο ενός νυχτερινού κέντρου. Δεν μπορούν να γίνονται πάρτι χωρίς κανέναν έλεγχο για λόγους κερδοφορίας, καθώς έτσι απλώς μετατίθεται το πρόβλημα από τα νυχτερινά κέντρα στα σπίτια. Σε πολλές περιπτώσεις ορισμένοι ενοικίαζαν διαμερίσματα AirBnB για να διοργανώσουν τέτοιες εκδηλώσεις και αυτό, όπως ανέφερε και ο υπουργός, είναι παράνομο.

Αν όμως δεν σχετίζονται αυτές οι εκδηλώσεις με κερδοσκοπικό, εμπορικό χαρακτήρα, τότε κανένας δεν έχει δικαίωμα να εισέλθει στο σπίτι κάποιου πολίτη και να ελέγξει τι γίνεται. Και πάλι, τόνισε πως υπάρχουν δικονομικές διαδικασίες που θα πρέπει να τηρούνται. Το ίδιο ίσχυσε και την παραμονή Πρωτοχρονιάς, με τις αστυνομικές δυνάμεις να ισορροπούν ανάμεσα στις ελευθερίες των πολιτών και την καταστρατήγηση των νόμων χάριν του κέρδους. Στην περίπτωση του Συντάγματος, πιο συγκεκριμένα, υπερασπίστηκε τα πρόστιμα για ελλιπή προστασία απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού και επανέλαβε πως δεν πρόκειται να διαγραφούν αυτά τα πρόστιμα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here