Κρούσματα σήμερα: «Εφιάλτης»! Πάμε για 50.000 μολύνσεις κορονοϊού


Το φράγμα των 40.000 αναμένεται να «σπάσουν» τα σημερινά κρούσματα, με τη μετάλλαξη Όμικρον να διασπείρεται στην κοινότητα με «σπασμένα φρένα»

Τα 40.560 κρούσματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς που αποτελούσε ρεκόρ μέχρι σήμερα, θα σπάσει και μάλιστα κατά πολύ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Ήδη τα κρούσματα μέχρι τις 12 το μεσημέρι ξεπερνούσαν τις… 30.000 και όσο περνά η ώρα και βγαίνουν τα αποτελέσματα των τεστ ο αριθμός θα ανεβαίνει. Μάλιστα, σχεδόν σίγουρο είναι πως θα επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της επιστημονικής κοινότητας για 50.000 κρούσματα ημερησίως.

Αυτό που περιμένουμε πια, όσο ενισχύεται η επικράτηση της Όμικρον, είναι πού θα φτάσει το «μαύρο» ρεκόρ, αν δούμε δηλαδή ακόμα και 100.000 κρούσματα σε μία μέρα, και πότε θα αρχίσει η αποκλιμάκωση.

Τα μοντέλα των ειδικών δείχνουν ότι η καθοδική πορεία των μολύνσεων θα έρθει μετά τις 20 Γενάρη. Μέχρι τότε οι αριθμοί που θα ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ θα προκαλούν ψυχρολουσία. Το μόνο θετικό έως τώρα είναι πως η «έκρηξη» της Όμικρον δεν έφερε και «εκτόξευση» στις νοσηλείες, κάτι που θα έφερνε ίσως και την κατάρρευση του ΕΣΥ, που είναι ακόμα πιεσμένο από τις νοσηλείες της «Δέλτα».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ