Με θετικό rapid η πενθήμερη άδεια από την εργασία και η βεβαίωση νόσησης – Εντός της ημέρας η ΚΥΑ

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να εκδοθεί η νέα Υπουργική Απόφαση, η οποία θα «λύσει» τις αρρυθμίες που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες σχετικά με την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης και την εξασφάλιση της 5ημερης άδειας από την εργασία σε θετικούς στην Covid πολίτες. 

Σύμφωνα με δηλώσεις των προηγούμενων ημερών από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, οι εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν PCR test για να βγάλουν πιστοποιητικό νόσησης (και άρα να απουσιάσουν από τη δουλειά τους αφού μπαίνουν καραντίνα) αλλά ένα απλό rapid test.

Όμως στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ δεν υπήρχε μέχρι τώρα αυτή η επιλογή. Και αυτό το «κενό» έρχεται να καλύψει η νέα ΚΥΑ που θα εκδοθεί σήμερα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του healthview.gr. H KYA θα προβλέπει ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν με ένα απλό rapid test όχι μόνο να εκδίδουν πιστοποιητικό νόσησης αλλά και να μπορούν να πάρουν την 5ημερη άδεια από τη δουλειά τους, δηλαδή θα γίνεται δεκτό από τους εργοδότες. Παραμένει η υποχρέωση, ωστόσο, για τη διενέργεια PCR στους ανεμβολίαστους.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ταυτόχρονα με τις αλλαγές στη δήλωση κρουσμάτων, έρχονται και αλλαγές στον χρόνο που απαιτείται για να εκδοθούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Μέχρι τώρα, για να εκδοθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού απαιτείται να περάσουν 30 μέρες από το θετικό PCR test. Ο χρόνος αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες θα μειωθεί στις 15 μέρες.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here