Γαλλία: Συναγερμός από την εμφάνιση νέας μετάλλαξης από το Καμερούν – Τι ξέρουμε μέχρι τώρα


Οι επιστήμονες στη Γαλλία εντόπισαν μια νέα μετάλλαξη κορονοϊού σε ταξιδιώτη από το Καμερούν. Η νέα παραλλαγή της covid-19 που προκαλεί νέα κινητοποίηση την ώρα που σαρώνει η Όμικρον έχει εντοπιστεί μέχρι τώρα σε 12 πολίτες.

Την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει τον πλανήτη, οι επιστήμονες στη Γαλλία εντόπισαν μια νέα μετάλλαξη κορονοϊού σε ταξιδιώτη από το Καμερούν. Η νέα παραλλαγή έχει εντοπιστεί σε 12 άτομα από την κοινότητα Φορκαλκιέ, στον γαλλικό νομό Αλπ Ντε Οτ Προβάνς στην περιφέρεια Προβηγκίας – Άλπεων – Κυανής Ακτής.

Η έρευνα έγινε από το ερευνητικό κέντρο ΙΗU Mediterranee Infection της Μασσαλίας, δημοσιεύθηκε πριν λίγες ώρες και βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση. Το κρούσμα εντοπίστηκε στα μέσα Νοεμβρίου μετά την επιστροφή του ατόμου που δεν κατονομάζεται από το Καμερούν .

Η νέα παραλλαγή δείχνει πως φέρει έναν αριθμό γενετικών παραλλαγών, εκ των οποίων κάποιες είναι συνεπείς με παλαιότερα γνωστά στελέχη του ιού. Για την ώρα ονομάστηκε B.1.640.2 ή απλούστερα, “IHU”, από το ίδρυμα στο οποίο εργάζεται η επιστημονική ομάδα που την απομόνωσε.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πώς θα συμπεριφερθεί η παραλλαγή, όσον αφορά τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων ή πόσο εύκολα μπορεί να μεταδοθεί σε άλλους. Οι πρώτες αναφορές δείχνουν πως η παραλλαγή αυτή φέρει έως και 46 στελέχη, τα οποία είναι περισσότερα από τα αντίστοιχα που φέρει η λιγότερο επιθετική σε σχέση με τη Δέλτα, Όμικρον.

Η δήλωση της μετάλλαξης έγινε αρχικά στις 10 Δεκεμβρίου, ωστόσο ο ΠΟΥ δεν την έχει συμπεριλάβει στις επίσημες παραλλαγές που εξετάζει. Για την ώρα, σύμφωνα πάντα με το ερευνητικό κέντρο, δεν έχει εντοπιστεί σε άλλη χώρα επισήμως.

Ο επιδημιολόγος Eric Feigl-Ding σε ανάρτησή του στο Twitter αναφέρει ότι νέες παραλλαγές συνεχίζουν να εμφανίζονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι πιο επικίνδυνες.

Αυτό που κάνει μια παραλλαγή πιο γνωστή και επικίνδυνη είναι η ικανότητά της να πολλαπλασιάζεται λόγω του αριθμού των μεταλλάξεων που έχει σε σχέση με τον αρχικό ιό”, έγραψε. “Για την ώρα πρέπει να εξετάσουμε σε ποια κλίμακα επικινδυνότητας θα ενταχθεί η εν λόγω παραλλαγή”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ