Χριστιανικά σωματεία Θεσσαλονίκης σε Μόσιαλο: Δεν έχεις το δικαίωμα να προσβάλεις την Πίστη μας


Χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης στρέφονται κατά του Ηλία Μόσιαλου.

Τα χριστιανικά σωματεία της Θεσσαλονίκης καλούν, με επιστολή τους, τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο να ζητήσει συγγνώμη για την βλάσφημη ανάρτηση του την παραμονή των Χριστουγέννων.

Με επιστολή τους τα 23 σωματεία τονίζουν ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει ή να διακωμωδεί την πίστη του άλλου. Ρωτούν τον καθηγητή αν θα τολμούσε να επιδείξει παρόμοια συμπεριφορά έναντι του Μωαμεθανισμού. Επιρρίπτουν ευθύνες και στην Κυβέρνηση που δεν καταδίκασε την πράξη του κ. Μόσιαλου.

Αναλυτικά η επιστολή των Χριστιανικών Σωματείων

«Αξιότιμε κ. καθηγητά,

Θα προτιμούσαμε τέτοιες άγιες μέρες να επικοινωνήσουμε μαζί σας μόνο για να σας ευχηθούμε υγεία, δύναμη και φωτισμό στο δύσκολο έργο που σας έχει αναθέσει η Πολιτεία.

Δυστυχώς όμως σ’ αυτήν την επιστολή είμαστε αναγκασμένοι να σας μεταφέρουμε το παράπονο, τη δυσφορία και εν πολλοίς την αγανάκτηση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων τους οποίους εκπροσωπούν τα Σωματεία μας. Ο λόγος φυσικά για την υβριστική ανάρτηση που επιχειρήσατε στα social media παραμονές των Χριστουγέννων. Η χρονική στιγμή που επιλέξατε να τη δημοσιεύσετε αλλά και το άηθες ήθος της, αντικατοπτρίζουν αναμφισβήτητα τα προσωπικά σας πιστεύω. Δεν είναι οπωσδήποτε πρόθεσή μας να ασχοληθούμε με αυτό. Όπως πολύ σωστά είπατε, στην απάντησή σας επί του προκειμένου, ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα. Αυτό βέβαια ασφαλίζει το αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας -κι όχι μόνο το δικό σας- να επιλέγει ο καθένας σε ποιόν θα πιστέψει και που θα στηρίξει τη ζωή του. Δεν εξασφαλίζει όμως το δικαίωμα σε κανέναν να προσβάλλει ή να διακωμωδεί την πίστη του άλλου. Γιατί ακόμη και ένας μικρονοϊκός μπορεί να αντιληφθεί ότι η ανάρτησή σας είναι καθαρή βλασφημία στο δόγμα της χριστιανικής πίστης, της εκ Παρθένου γέννησης του Κυρίου Ιησού Χριστού που τιμούμε και γιορτάζουμε αυτές τις μέρες ως ορθόδοξη χριστιανική χώρα. Θα τολμούσατε μία παρόμοια συμπεριφορά έναντι του Μωαμεθανισμού;
Περιμέναμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα και από τους προστάτες σας της Κυβέρνησης, οι οποίοι δυστυχώς έκρυψαν το κεφάλι τους στην άμμο, για να καλύψουν τη βλάσφημη δημοσίευσή σας για την Παρθένο Μαρία. Λυπούμαστε πολύ πού ως Έλληνας επιλέξατε έναν τέτοιο προσβλητικό τρόπο, για να υποδείξετε την ανάγκη προστασίας της ανθρώπινης ζωής, όπως ισχυριστήκατε.

Κύριε Μόσιαλε, προφανώς το ακαδημαϊκό βιογραφικό σας και το ότι έχετε οριστεί κεντρικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν σας δίνουν το δικαίωμα με τον επιστημονικό σας μανδύα να παίζετε «ἐν οὐ παικτοῖς». Και οπωσδήποτε η ευθύνη των πράξεών σας ως δημόσιου μη αιρετού προσώπου επιμερίζεται και σε όσους σας διόρισαν σε αυτή τη θέση. Αν ο λαός, που την υγεία του αγωνίζεστε να προστατέψετε, σημαίνει κάτι για σας…, του οφείλετε τουλάχιστον μία δημόσια συγγνώμη για την προσβολή των οσίων και ιερών του. Την περιμένουμε…

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ
23 ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ