Χάος στις ΗΠΑ: Οδηγοί στη Βιρτζίνια εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους επί 20 ώρες λόγω χιονοθύελλας


Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν με αναρτήσεις από οδηγούς σε απόγνωση στη Βιρτζίνια

Οδηγοί στη Βιρτζίνια εγκλωβίστηκαν ακόμα και για σχεδόν 20 ώρες στα οχήματά τους κατά τη διάρκεια της νύχτας και σήμερα το πρωί, καθώς οι Αρχές εργάζονταν για να καθαρίσουν και να ανοίξουν ένα χιονισμένο τμήμα του διαπολιτειακού αυτοκινητοδρόμου 95, που είχε κλείσει αφότου χιονοθύελλα έντυσε στα λευκά την περιοχή μία ημέρα νωρίτερα, έγινε σήμερα γνωστό από αξιωματούχους.

Ο αυτοκινητόδρομος I-95 έκλεισε και στα δύο ρεύματα σε ένα τμήμα 86 χιλιομέτρων, κοντά στο Φρέντικσπεργκ, σε απόσταση 89 χιλιομέτρων νότια της Ουάσινγκτον, ανέφερε το υπουργείο Μεταφορών της Βιρτζίνιας.

«Το προσωπικό μας εργάζεται ενεργά για να απομακρύνει τους πάντες από τον 95. Προσπαθούμε να καθοδηγήσουμε τα οχήματα που βρίσκονται ακινητοποιημένα στον δρόμο προς κοντινούς κόμβους, όπου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εναλλακτικούς δρόμους», έγραψε το υπουργείο σε ένα μήνυμα στο Twitter.

Το μποτιλιάρισμα ξεκίνησε χθες, καθώς χιόνι ύψους άνω των 30 εκατοστών έπεσε σε τμήματα των νοτιοανατολικών ΗΠΑ και των ακτών του Ατλαντικού, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τροχαία ατυχήματα και οχήματα να βγουν εκτός πορείας, μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ. Η παράλυση της κυκλοφορίας συνεχίστηκε, καθώς οι θερμοκρασίες έπεσαν κάτω από το μηδέν κατά διάρκεια της νύχτας.

Εργαζόμενοι των ομοσπονδιακών και πολιτειακών αρχών εργάζονταν κατά τη διάρκεια της νύχτας για να απομακρύνουν τα ξεριζωμένα δέντρα, να βοηθήσουν τους οδηγούς των οχημάτων και να τους υποδείξουν πώς θα αλλάξουν διαδρομή, περιέγραψε σήμερα ο κυβερνήτης Ραλφ Νόρθαμ.

«Αν και ο ήλιος αναμένεται να βοηθήσει στον καθαρισμό του δρόμου, όλοι οι κάτοικοι της Βιρτζίνιας πρέπει να συνεχίσουν να αποφεύγουν τον Ι-95», έγραψε σε τουίτ.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πλημμύρισαν με αναρτήσεις από οδηγούς σε απόγνωση που είχαν παγιδευτεί για ώρες στα οχήματά τους, εν μέσω του τσουχτερού κρύου.

«Έχουμε «κολλήσει» εδώ για περισσότερες από 10 ώρες. Έχουμε σκυλιά και πρέπει να πάμε στην τουαλέτα. Επιπλέον, μας τελειώνουν τα καύσιμα. Δεν υπάρχουν ξενοδοχεία ανοικτά στη γύρω περιοχή», ήταν το μήνυμα ενός οδηγού στο Twitter.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τιμ Κέιν ήταν μεταξύ των οδηγών που εγκλωβίστηκαν και πέρασε τη νύχτα στο αυτοκίνητό του, ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν προς την Ουάσινγκτον, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ξεκίνησα το υπό φυσιολογικές συνθήκες δίωρο ταξίδι μου προς την Ουάσινγκτον στη μία το μεσημέρι χθες. Δεκαεννέα ώρες αργότερα, δεν έχω προσεγγίσει καν το Καπιτώλιο», ανέφερε σήμερα το πρωί σε ένα tweet ο Κέιν. Το μήνυμά του συνόδευε μια φωτογραφία από το αυτοκίνητό του που είχε ακινητοποιηθεί μεταξύ φορτηγών στο κυκλοφοριακό χάος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ