Έλληνας YouTuber δέχεται απειλές για τη ζωή του – «Θα φας 50 μαχαιριές»


Ο γνωστός Έλληνας YouTuber καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του, τόσο αυτός όσο και η οικογένεια του. Είναι γνωστός στο διαδίκτυο και το κανάλι του από τις παρουσιάσεις και τις κριτικές που κάνει σε διάφορα προϊόντα

Ο Σωτήρης ή αλλιώς «Unboxing Specialist» έχει κανάλι στο youtube και είναι γνωστός για τις παρουσιάσεις αλλά και τις κριτικές που κάνει σε προϊόντα. Έχει κοντά στους 200.000 ακολούθους και όπως τους ενημέρωσε από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δέχεται απειλητικά μηνύματα μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Όπως αναφέρει και το grtimes.gr, ο γνωστός YouTuber ενημέρωσε αμέσως την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία, όπως αναφέρει, τον προέτρεψε να καταθέσει μήνυση, κάτι που έκανε την ίδια ημέρα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Εκ τότε, και ενώ συνεχίζει να λαμβάνει απειλές, καταγγέλλει αδιαφορία από την αστυνομία και μηδαμινή ενημέρωση για το αν έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό του ατόμου ή των ατόμων που κρύβονται πίσω από την ηλεκτρονική διεύθυνση που στέλνονται τα απειλητικά μηνύματα.

Στο βίντεο διάρκειας περίπου τεσσάρων λεπτών με τίτλο «Στο έλεος των εκβιαστών! Το τελευταίο μου βίντεο;» ο Unboxing Specialist παρουσίασε κάποια από τα απειλητικά μηνύματα που λαμβάνει από τον δράστη ο οποίος του ζητάει να κατεβάσει συγκεκριμένα βίντεο από το κανάλι του αλλιώς θα τον σκοτώσει. Μάλιστα, σε ένα από αυτά, του δίνει διορία έως 48 ώρες συνεχίζοντας τις απειλές.

Τα απειλητικά μηνύματα

«Σωτήρη σβήσε όλα τα βίντεο που προτρέπεις τον κόσμο να βάλει κάμερες ΠΑΡΑΝΟΜΑ να παρακολουθούν δημόσιο χώρο. Σου δίνουμε 48 ώρες να το κάνεις αλλιώς ερχόμαστε να σε μαχαιρώσουμε στο λαιμό και θα στο κόψουμε», αναφέρει το πρώτο μήνυμα που στάλθηκε στις 28 Δεκεμβρίου και καταλήγει με ύβρεις.

«Δεν κατέβασες κανένα βίντεο (..). Θα φας 50 μαχαιριές παντού. Είσαι νεκρός (..) Παρακολουθούμε την γυναίκα σου, ξέρουμε τα αυτοκίνητά σου και που μένεις. Ερχόμαστε είσαι νεκρός», αναφέρεται σε άλλο μήνυμα που έλαβε δύο ημέρες αργότερα.

«Ρε μου.. συνεχίζεις να ανεβάζεις βίντεο με κάμερες παντού; κατεβάσετε τα όλα – Βγάλτα αν θες να ζήσεις και μη ξανά ανεβάσεις τίποτα που… γιε θα σε μαχαιρώσουμε μέχρι θανάτου ξέρουμε που μένεις σε παρακολουθούμε. Στις νέες ανθρωποκτονίες οι δολοφόνοι ενημερώνουν τα θύματα – Να το θυμάσαι αυτό το μήνυμα», αναφέρεται στο τελευταίο email που έλαβε μόλις χθες.

Όπως ανέφερε ο γνωστός YouTuber, δεν αποκλείεται αυτός ή αυτοί που στέλνουν τα μηνύματα να είναι «τρολ του διαδικτύου», ωστόσο, το θέμα είναι αρκετά σοβαρό αφού τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του όπως είναι λογικό έχουν πανικοβληθεί φοβούμενοι για τη ζωή τους.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ