Σεξ και αρχαιότητα: Υπήρχαν σεξουαλικά ταμπού στην αρχαιότητα; Τι λέει η ιστορία;

Έχει μείνει στην ιστορία ότι οι αρχαίοι Έλληνες, οι Ρωμαίοι και οι Αιγύπτιοι είχαν τις πιο περίεργες σεξουαλικές προτιμήσεις και τα σεξουαλικά ταμπού δεν υπήρχαν γι’ αυτούς. Ο οργασμός, οι ερμαφρόδιτοι, η περιτομή, ο σοδομισμός είναι μόνο λίγες από σαρκικές περιέργειες και εξαιρετικές ιστορίες σεξ και αγάπης που υπήρξαν στην αρχαιότητα. Υπάρχουν ιστορίες της αρχαιότητας που δεν έχουν ειπωθεί στην σύγχρονη εποχή και αυτό λόγω των ταμπού που έχουμε σήμερα.

  • Τιβέριος

Μία από αυτές τις ιστορίες είναι αυτή του Τιβέριου αυτοκράτορα της Ρώμης, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πιο ενεργούς σεξουαλικά κυβερνήτες. Λέγεται μάλιστα ότι ο ίδιος είχε ιδρύσει έναν οίκο ανοχής στο Κάπρι, όπου εκεί ο ίδιος και οι νέοι της εποχής έκαναν περίτεχνες σεξουαλικές πράξεις. Ο αυτοκράτορας προτιμούσε την ηδονοβλεπτική οδό και λιγότερο την συμμετοχή του. Μάλιστα γράφτηκε ότι στην πισίνα του είχε διατάξει και εκπαιδεύσει μικρά κορίτσια να τον τσιμπολογούν και να τον χτυπούν κάτω από το νερό, τις οποίες και αποκαλούσε «τα ψαράκια του».

  • Έλληνες

Ιδιαίτερα χαλαροί φαίνονται να είναι οι Έλληνες με το γυμνό, καθώς λάτρευαν την ανθρώπινη γυμνή σάρκα ανεξαρτήτως φύλου. Ήταν φανατικοί θαυμαστές των όμορφων γλουτών και μάλιστα για τα «πίσω» κάλλη είχαν ακόμη και την δική τους θεά.

  • Φαουστίνα και Μάρκος Αυρήλιος

Η Φαουστίνα και ο αυτοκράτορας Μάρκος Αυρήλιος της Ρώμης, αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα που είχε να κάνει με έναν μονομάχο και το σεξ. Η Φαουστίνα εξομολογήθηκε στο σύζυγό της που την είχε διεγείρει σεξουαλικά ένας μαχητής. Όταν του το εξομολογήθηκε, αμέσως μετά πήγε σε μάντεις. Αυτοί της έδωσαν εντολή να κάνει σεξ με τον εν λόγω μονομάχο, ο οποίος στη συνέχεια θα δολοφονηθεί ενώ βρισκόταν από πάνω της. Μετά η ίδια έκανε μπάνιο στο αίμα του και αφού έκανε έναν γρήγορο καθαρισμό πήγε και επιδόθηκε σε περίεργες σεξουαλικές περιπτύξεις με τον με τον σύζυγό της Μάρκο.

  • Σεξουαλικά φαγητά

Για να διατηρήσουν την ανδρική τους ευημερία και την σεξουαλική τους ενεργητικότητα τα αρσενικά στην αρχαιότητα έπρεπε να προσέχουν τι έτρωγαν. Οι Έλληνες πίστευαν ότι το μαρούλι λειτουργούσε σαν αντιαφροδισιακό και έκανε το πέος να «μαραζώνει» αμέσως μετά από μια στύση. Στην Αίγυπτο, οι άνδρες ήταν εξίσου βέβαιοι ότι το λαχταριστό μαρούλι έδινε στα όργανά τους ζωντάνια και σφρίγος, σερβίροντάς το άφθονο στις γιορτές τους για τον θεό της γονιμότητας Μιν. Οι Ρωμαίοι και οι Έλληνες πίστευαν επίσης την αφροδισιακή επιδεξιότητα που προκαλούσαν άλλα λαχανικά, από κόνδυλους μέχρι ένα φάρμακο που είχαν δημιουργήσει για άνδρες με προβλήματα στύσης και το ονόμαζαν «το θανατηφόρο καρότο». Όταν οι προμήθειες λαχανικών εξαντλούνταν, το ελαιόλαδο ήταν ο καθημερινός ερωτικός βοηθός το οποίο χρησιμοποιούσαν κατά κόρον τοπικά οι γυναίκες σύντροφοι.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here