Σχολεία: Μεγάλο το κόστος για τους μη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει για τα rapid test


Σχολεία: Ακριβά θα πληρώσουν οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί την επιστροφή στις αίθουσες από τις 10 Ιανουαρίου, ειδικότερα σε περίπτωση νόσησης.

Με αυξημένο testing και νέα πρωτόκολλα στην περίπτωση κρούσματος θα ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου. Η οριστική απόφαση πάρθηκε μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ενώ οι ανακοινώσεις έγιναν από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ειδικότερα σε περίπτωση που ανιχνευτεί κάποιο κρούσμα εντός της τάξης, όταν και θα απαιτούνται περισσότερα τεστ. Με δεδομένο ότι οι μη εμβολιασμένοι πληρώνουν από την τσέπη τους το κόστος για τους ελέγχους, τα χρήματα που θα χρειάζεται να δαπανήσουν κάθε εβδομάδα είναι αρκετά.

Ούτως ή άλλως, οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί πληρώνουν κάθε εβδομάδα δυο rapid test, με το κόστος να φτάνει κοντά στα 60 με 80 ευρώ για εκείνους. Αν υπάρξει κρούσμα, θα κληθούν να πληρώσουν για άλλα δυο rapid test, με το κόστος να διπλασιάζεται, συν ένα self test. Η επιβάρυνση, δηλαδή, μπορεί να φτάσει ακόμα και στα 125 με 165 ευρώ την εβδομάδα, ή και περισσότερο, ανάλογα με το πόσο θα πληρώσουν για τα rapid test σε φαρμακεία ή διαγνωστικά κέντρα.

Είναι προφανές ότι ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 600 ευρώ τον μήνα, δεν είναι διόλου ευκατοφρόνητο και θα φέρει νέα προβλήματα, αλλά και εύλογες αντιδράσεις από πλευράς των εκπαιδευτικών…

Τα μέτρα με τα οποία ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ