Εμβόλιο νόσηση Covid: Γιατί νοσούν με κορωνοϊό τόσο πολλοί εμβολιασμένοι;


Γιατί τόσοι πολλοί εμβολιασμένοι άνθρωποι παθαίνουν COVID-19 τον τελευταίο καιρό; Παίζουν μερικοί παράγοντες, ξεκινώντας με την εμφάνιση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον. Η Omicron είναι πιο πιθανό να μολύνει ανθρώπους, ακόμα κι αν δεν τους κάνει πολύ άρρωστους, και η έκρηξή της συνέπεσε με την περίοδο των διακοπών σε πολλά μέρη. Οι άνθρωποι μπορεί λανθασμένα να πιστεύουν ότι τα εμβόλια κατά της COVID-19 θα μπλοκάρουν εντελώς τη μόλυνση. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει απόλυτα. Αντιθέτως, τα εμβόλια έχουν σχεδιαστεί κυρίως για την πρόληψη σοβαρών ασθενειών. Αυτό αναφέρει ο Louis Mansky, ερευνητής ιών στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.

Και τα εμβόλια εξακολουθούν να κάνουν τη δουλειά τους σε αυτό το μέτωπο, ιδιαίτερα για άτομα που έχουν λάβει ενισχυτική δόση εμβολίου. Δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer-BioNTech ή Moderna ή μία δόση του εμβολίου Johnson & Johnson εξακολουθούν να προσφέρουν ισχυρή προστασία από σοβαρές ασθένειες από την Όμικρον. Αν και αυτές οι αρχικές δόσεις εμβολίου δεν είναι πολύ καλές για τον αποκλεισμό της λοίμωξης από την Όμικρον, τα boosters – ιδιαίτερα με τα εμβόλια Pfizer και Moderna – αυξάνουν τα επίπεδα των αντισωμάτων για να αποτρέψουν τη μόλυνση. Η Omicron φαίνεται να αναπαράγει πολύ πιο αποτελεσματικά από τις προηγούμενες παραλλαγές.

Και αν τα μολυσμένα άτομα έχουν υψηλά φορτία ιών, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να τον μεταδώσουν σε άλλους, ειδικά σε μη εμβολιασμένους. Τα εμβολιασμένα άτομα που μολύνουν τον ιό είναι πιο πιθανό να έχουν ήπια συμπτώματα, εάν υπάρχουν, καθώς οι εμβόλια ενεργοποιούν πολλαπλές άμυνες στο ανοσοποιητικό σας σύστημα, καθιστώντας πολύ πιο δύσκολο για το omicron να τα ξεπεράσει όλα. Οι συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς δεν έχουν αλλάξει. Οι γιατροί λένε να φοράτε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους, να αποφεύγετε τα πλήθη και να εμβολιάζεστε και να ενισχύεστε. Παρόλο που οι βολές δεν σας εμποδίζουν πάντα να κολλήσετε τον ιό, θα κάνουν πολύ πιο πιθανό να παραμείνετε ζωντανοί και έξω από το νοσοκομείο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ