ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Μπάιντεν διπλασιάζει την παραγγελία της για το χάπι κατά της Covid της Pfizer


Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα διπλασιάσει, σε 20 εκατομμύρια από 10 εκατομμύρια προηγουμένως, την παραγγελία της για το φάρμακο κατά της Covid της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

“Είναι μια σημαντική αύξηση των διαθέσιμων θεραπειών στο φαρμακείο μας”, δήλωσε με ικανοποίηση ο Κέβιν Μούνιοζ μέσω Twitter.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε εκταμιεύσει 5,29 δισεκατομμύρια δολάρια για την αρχική της παραγγελία των 10 εκατομμυρίων θεραπευτικών σχημάτων. Το αντιιικό φάρμακο μπορεί να ληφθεί στο σπίτι όταν εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνεδριάζει απόψε με την ομάδα του που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19, καθώς οι ΗΠΑ πλήττονται τώρα από ένα νέο κύμα.

Το χάπι κατά της Covid-19 του αμερικανικού κολοσσού εγκρίθηκε εκτάκτως στις 22 Δεκεμβρίου από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το αντιιικό φάρμακο θα μπορεί να χορηγείται στους ασθενείς υψηλού κινδύνου ηλικίας 12 ετών και άνω.

Το φάρμακο της Pfizer, που διατίθεται με την εμπορική ονομασία Paxlovid, είναι ένας συνδυασμός δυο χαπιών που λαμβάνεται δυο φορές ημερησίως επί πέντε ημέρες, μόλις γίνει η διάγνωση και εντός πέντε ημερών μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων, αναφέρει η FDA.

Το χάπι της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας επιτρέπει τη μείωση κατά 88% των νοσηλειών και των θανάτων στα άτομα υψηλού κινδύνου όταν λαμβάνεται τις πέντε πρώτες ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων, σύμφωνα με κλινικές δοκιμές.

Οι αμερικανικές αρχές ενέκριναν εκτάκτως επίσης φάρμακο της φαρμακοβιομηχανίας Merck για τους ενήλικες υψηλού κινδύνου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ