Δανία: Δεκαοχτώ θάνατοι ασθενών έπειτα από τη μόλυνσή τους από την μετάλλαξη Όμικρον


Οι αρχές της Δανίας ανακοίνωσαν χθες Τρίτη ότι έχουν διαπιστωθεί 18 θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 έπειτα από τη μόλυνσή τους από την μετάλλαξη Όμικρον.

Καταγράφηκαν από την 21η Νοεμβρίου ως την 28η Δεκεμβρίου 2021.

Την ίδια περίοδο, στη Δανία επιβεβαιώθηκαν 127.146 κρούσματα του νέου κορονοϊού, εκ των οποίων 55.691 εξακριβώθηκε πως ήταν περιπτώσεις μόλυνσης από την Όμικρον. Ενώ επήλθαν άλλοι 100 θάνατοι εξαιτίας άλλων παραλλαγών του ιού, ιδίως της Δέλτα, σύμφωνα με το Statens Serum Institut (SSI), τον βασικό φορέα επιδημιολογικής παρατήρησης στη χώρα της βόρειας Ευρώπης.

«Ο κίνδυνος να χρειαστεί εισαγωγή στο νοσοκομείο εξαιτίας της Όμικρον εκτιμάται πως είναι περίπου ο μισός σε σύγκριση με τη Δέλτα», δήλωσε η Τίρα Γκρόβε Κράουζε, η επιστημονική διευθύντρια του SSI, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau.

«Πιστεύουμε ότι η παραλλαγή Όμικρον θα εξαπλωθεί με ταχύτητα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, μολύνοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αλλά ευτυχώς οδηγώντας σε ήπιες νοσήσεις (…) βοηθούντων σε μεγάλο βαθμό των εμβολίων», είπε η κυρία Κράουζε.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί 57.125 κρούσματα της Όμικρον, αλλά αυτό είναι «μόνο ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα των δειγμάτων που εξετάστηκαν», προειδοποιεί το SSI. Εκτιμά ότι γύρω στο 90% των δειγμάτων που συλλέχθηκαν μετά την 28η Δεκεμβρίου περιείχαν την παραλλαγή Όμικρον.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, το SSI κατέγραψε 25.073 μολύνσεις και 15 θανάτους, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα να φθάνει τα 865.110 κρούσματα και τους 3.307 θανάτους.

Κατά τα δεδομένα του θεσμού, το 78,3% του πληθυσμού (4.597.251 άνθρωποι) έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19, ενώ το 49,4% (2.903.451) έχουν λάβει αναμνηστική δόση.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ