ΗΠΑ: Νέα επική γκάφα Μπάιντεν – Γύρισε «το ρολόϊ» δύο χρόνια πίσω


Λάδι στη…φωτιά των επικριτών του που εστιάζουν στην προχωρημένη ηλικία και αμφισβητούν την πνευματική του διαύγεια, ρίχνει η νέα γκάφα του Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τους πολίτες να είναι αισιόδοξοι τη νέα χρονιά, δηλαδή το…2020

Ο πρόεδρος Μπάιντεν διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς χθες ότι υπάρχει λόγος να είναι αισιόδοξοι για το «2020»,τέσσερις μόλις ημέρες μετά την έλευση του 2022.

Η γκάφα του Μπάιντεν μετά την Πρωτοχρονιά σημειώθηκε καθώς προέτρεψε τους πολίτες να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να εμβολιάζονται κατά της COVID-19 την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί αριθμούς ρεκόρ λοιμώξεων.

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι το 2020. Αλλά για όνομα του Θεού, εκμεταλλευτείτε ό,τι είναι διαθέσιμο», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι πολιτικοί εχθροί του Μπάιντεν ισχυρίζονται συχνά ότι γερνάει και ο προκάτοχός του στον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ τον έχει κατηγορήσει ότι είναι «ψυχικά διαταραγμένος» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2020. Οι υπερασπιστές του λένε απλώς οτι είναι επιρρεπής σε γκάφες και λεκτικά ολισθήματα και επικαλούνται παραδείγματα δεκαετιών.

Ο Μπάιντεν, 79 ετών, είναι ο γηραιότερος πρόεδρος όλων των εποχών και οι γνωστικές του ικανότητες αποτελούν συχνά αντικείμενο δημόσιας συζήτησης. Τον περασμένο μήνα, ανέφερε κατά λάθος την Κάμαλα Χάρις, την αντιπρόεδρό του, ως «πρόεδρο Χάρις» — επαναλαμβάνοντας ένα λάθος που έκανε δύο φορές στο παρελθόν.

Ο Τζο Μπάιντεν λέει ότι σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία το 2024, αλλά πολλοί Δημοκρατικοί δεν το πιστεύουν και οι δημοσκοπήσεις φανερώνουν μεγάλη ανησυχία για την πνευματική του διαύγεια.

Ο Μπάιντεν θα είναι 86 ετών σε περίπτωση που ολοκληρώσει μια δεύτερη θητεία. Μια έρευνα απο το Politico/Morning Consult που δημοσιεύθηκε τον Νοέμβριο διαπίστωσε ότι το 50% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων διαφώνησε με τη δήλωση «Ο Τζο Μπάιντεν είναι καλά στην υγεία του», ενώ μόνο το 40% συμφώνησε και το 10% δεν εξέφρασε γνώμη.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι το 48% των ψηφοφόρων διαφώνησε με τη δήλωση «Ο Τζο Μπάιντεν είναι ψυχικά ικανός», ενώ το 46% συμφώνησε .

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ