Νόσηση “Flurona”: Τι είναι; Πόσο σημαντική είναι η πρόληψη

Νόσηση “Flurona”: Τι είναι το “flurona;” Μια γυναίκα στο Ισραήλ φέρεται να βρέθηκε θετική τόσο στην COVID-19 όσο και στη γρίπη Τι είναι το “flurona;” Το Ισραήλ επιβεβαίωσε πρόσφατα αυτό που πιστεύεται ότι είναι ένα από τα πρώτα τεκμηριωμένα κρούσματα ατόμου που μολύνθηκε τόσο από τη γρίπη όσο και από την COVID-19, που ονομάστηκε “flurona”.

Μια ανεμβολίαστη έγκυος βρέθηκε θετική και στις δύο ασθένειες την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο Beilinson στην Πέταχ Τίκβα, σύμφωνα με τους Times of Israel. “Η ασθένεια είναι η ίδια ασθένεια. Είναι ιογενείς και οι δύο και προκαλούν δυσκολία στην αναπνοή, καθώς και οι δύο επιτίθενται στην ανώτερη αναπνευστική οδό”, δήλωσε στην εφημερίδα ο Arnon Vizhnitser, διευθυντής του γυναικολογικού τμήματος του νοσοκομείου.

Στις ΗΠΑ, ειδικοί προειδοποίησαν αυτόν τον χειμώνα για ανησυχίες σχετικά με μια πιθανή «διδυδημία» και προέτρεψαν τους Αμερικανούς να κάνουν εμβόλιο κατά της γρίπης και να εμβολιαστούν ή να ενισχυθούν κατά της COVID-19.

Το 2020, πριν από την έκρηξη των παραλλαγών δέλτα και όμικρον, η γρίπη έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδά της εδώ και δεκαετίες, με μόνο μία αναφορά θανάτου από παιδική γρίπη κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Η πρόσληψη του εμβολιασμού τότε ήταν σε μεγάλο βαθμό παρόμοια με το προηγούμενο έτος, με προκαταρκτικές εκτιμήσεις να δείχνουν ότι το 50%-55% των ενηλίκων έκαναν εμβόλιο κατά της γρίπης.

Η αντιγριπική κάλυψη στα παιδιά μειώθηκε κατά 4,1 ποσοστιαίες μονάδες στο 58,2%. Φέτος είναι μια διαφορετική ιστορία και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δείχνουν ότι 1.825 ασθενείς εισήχθησαν σε νοσοκομεία με γρίπη αυτή την εβδομάδα Ένας χάρτης πρακτορείου απεικονίζει τη δραστηριότητα της γρίπης ως «πολύ υψηλή» στη Τζόρτζια, στη Βόρεια Ντακότα – όπου το ποσοστό των εμβολιασμών κατά της γρίπης για παιδιά συνεχίζει να μειώνεται – και στο Νιου Τζέρσεϊ.

Από τις 24 Δεκεμβρίου, το CDC αναφέρει ότι έχουν διανεμηθεί 172,5 εκατομμύρια δόσεις αντιγριπικού εμβολίου.

Υπάρχουν πρώιμα σημάδια ότι λιγότεροι άνθρωποι λαμβάνουν εμβόλια γρίπης σε σύγκριση με πέρυσι.

Έχουν ήδη αναφερθεί πολλοί θάνατοι που σχετίζονται με τη γρίπη, συμπεριλαμβανομένου ενός ενήλικα στη Βόρεια Καρολίνα και δύο παιδικών θανάτων, καθώς και κρουσμάτων σε πανεπιστημιουπόλεις.

Η Moderna θα δημιουργήσει εμβόλιο για την καταπολέμηση τόσο της COVID-19 όσο και της γρίπης

Πριν από δύο χρόνια, 199 παιδιά πέθαναν από γρίπη, ενώ 144 πέθαναν τον προηγούμενο χρόνο.

«Τα άτομα ηλικίας 5-24 ετών ευθύνονται για τα περισσότερα κρούσματα μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν· ωστόσο, το ποσοστό των ασθενειών της γρίπης σε άτομα 25-64 ετών αυξάνεται», προειδοποίησε το CDC τον Δεκέμβριο. Η γρίπη ήταν παραδοσιακά η μεγαλύτερη απειλή μολυσματικών ασθενειών της Αμερικής, με 600.000 έως 800.000 νοσηλείες και 50.000 έως 60.000 θανάτους κατά μέσο όρο κάθε χρόνο.

Από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, περισσότερα από 56 εκατομμύρια κρούσματα COVID-19 έχουν επιβεβαιωθεί και περισσότεροι από 827.800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με το Johns Hopkins Coronavirus Resource Center.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here