Λέκκας στο Newsbomb: Το ρήγμα του Χορτιάτη μπορεί να δώσει σε ακραία περίπτωση σεισμό 6 Ρίχτερ

Όπως εξήγησε ο κ. Λέκκας, το εν λόγω ρήγμα είναι μικρότερο από αυτό της Βόλβης που ευθύνεται για τον ισχυρό σεισμό του 1978 στη Θεσσαλονίκη 

Σεισμό μέχρι και 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ θα μπορούσε να προκαλέσει -σε ακραία περίπτωση- το ρήγμα του Χορτιάτη που πρόσφατα ταρακούνησε τη Θεσσαλονίκη με σεισμική δόνηση ύψους 3,4 βαθμών Ρίχτερ ανέφερε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας, στο Newsbomb.gr.

Όπως εξήγησε ο κ. Λέκκας, το εν λόγω ρήγμα είναι μικρότερο από αυτό της Βόλβης που ευθύνεται για τον ισχυρό σεισμό του 1978, προσθέτοντας πως «ο υπολογισμός των ακραίων ορίων που έχει το κάθε ρήγμα μας βοηθά στον σχεδιασμό των δομών και των κατασκευών στην περιοχή».

Ο κ. Λέκκας σημείωσε παράλληλα πως «σπάνια ένα ρήγμα θα δώσει σεισμό κοντά στα όρια του γιατί δεν ενεργοποιείται σε ολόκληρο το μήκος του αλλά κατά τμήματα» , ενώ υπογράμμισε πως στη γύρω περιοχή έχουν καταγραφεί επτά αξιόλογα ρήγματα τα οποία μπορούν να μας «διδάξουν» πολλά για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να κατασκευάζονται τα κτήρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here