Παγωμένο αγγούρι: Ενυδατώστε το πρόσωπό σας με αυτό το beauty hack


Οι φέτες αγγουριού στα μάτια είναι συνηθισμένο θέαμα στα spa και τα κέντρα ομορφιάς εδώ και χρόνια. Αποδεικνύεται ότι τα αγγούρια έχουν τραβήξει ξανά τα φώτα της δημοσιότητας, αυτή τη φορά λόγω του TikTok. Αν και απρόσιτο στην Ινδία, το TikTok παραμένει μια ακμάζουσα πλατφόρμα για νέες και αναδυόμενες τάσεις μακιγιάζ και περιποίησης δέρματος καθημερινά. Με περίπου 5,5 εκατομμύρια προβολές για το #frozencucumber, κάτι συμβαίνει! Ορίστε λοιπόν τα πάντα για την ψυχρή τάση που έχει γίνει viral.

Τι είναι το Frozen Cucumber Hack;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, η τάση αναφέρεται στην κατάψυξη κομματιών αγγουριού και στη χρήση τους στο δέρμα για να επωφεληθείτε από τα ενυδατικά και καταπραϋντικά αγγούρια. Μέσω αυτής της τάσης, τα κατεψυγμένα αγγούρια καθιερώθηκαν και διαφημίστηκαν ως φυσικό καταπραϋντικό υποκατάστατο για το face rolling. Όταν το σκέφτεστε, ποιες είναι οι κύριες χρήσεις τέτοιων εργαλείων; Κάνετε μασάζ, ξεφουσκώνει το πρόσωπο και καταπολεμά το στρες του δέρματος. Λοιπόν, το κατεψυγμένο αγγούρι μπορεί να τα κάνει όλα και πολλά άλλα. Έτσι, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι βασικά να τρίψετε ένα κομμάτι παγωμένο αγγούρι στο πρόσωπό σας και να το τρέξετε με τον τρόπο που θα λειτουργούσατε αυτά τα εργαλεία.

Οφέλη από κατεψυγμένα αγγούρια

Τα αγγούρια είναι γεμάτα με νερό έως και 96%, που σημαίνει ότι είναι φορτωμένα με νερό και προσφέρουν στο δέρμα μια γροθιά ενυδάτωσης. Εκτός από αυτό, είναι γεμάτα με βιταμίνη Β, C και Κ που βοηθούν στη φωτεινότητα, την ενυδάτωση και την καταπραΰνει το δέρμα και επίσης φροντίζουν τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Δεδομένου ότι τα αγγούρια είναι ως επί το πλείστον νερό, τα κρύα αγγούρια καταπραΰνουν και ηρεμούν το φλεγμονώδες, κόκκινο ή ερεθισμένο δέρμα, καταπραΰνοντας με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το αγγούρι, ειδικά το κατεψυγμένο, βοηθά επίσης στη σύσφιξη και την ελαχιστοποίηση των πόρων και στη μείωση της εμφάνισής τους αισθητά.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε;

Για να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα αγγούρια στο δέρμα σας, πρέπει να κόψετε ένα αγγούρι και να τοποθετήσετε ένα κομμάτι σε μια πλαστική σακούλα και να το παγώσετε. Μόλις παγώσει, τρίψτε το ένα άκρο του ψιλοκομμένου αγγουριού (το άκρο που εκθέτει το εσωτερικό κομμάτι) στο δέρμα σας και δώστε στο δέρμα σας μια ωραία και στιγμιαία περιποίηση προσώπου προάγοντας τη λεμφική αποστράγγιση και δροσίζοντας το δέρμα. Μην αφήνετε ένα κομμάτι αγγουριού ξετυλιγμένο σε πλαστικό στην κατάψυξη γιατί μπορεί να συσσωρεύσει μικρόβια και βακτήρια. Ενώ μερικοί άνθρωποι επαναχρησιμοποιούν το κομμάτι μερικές φορές, είναι καλύτερο να μην το κάνετε, καθώς θέλετε να αποφύγετε μολύνσεις και εξάρσεις.

Λειτουργεί το παγωμένο αγγούρι στην ομορφιά σας;

Ναι, αυτό είναι σίγουρα ένα από εκείνα τα εντυπωσιακά hacks που λειτουργούν πραγματικά και είναι εξαιρετικά εύκολο και φθηνό. Δεν μπορείτε ουσιαστικά να αντικαταστήσετε τα εργαλεία σας με αυτό γιατί:

  • τα αγγούρια είναι καλύτερα μόνο για μία φορά
  • θα πρέπει ιδανικά να τρίψετε ένα αγγούρι σε γυμνό πρόσωπο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε προϊόντα όπως το face roller.

 

Ωστόσο, είναι μια εξαιρετική λύση για να δώσετε στο πρόσωπό σας μια γρήγορη παγωμένη και ενυδατική περιποίηση προσώπου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ