Κορονοϊός: Στα ύψη η θετικότητα στη χώρα – 31.512 κρούσματα σε παιδιά με κλειστά τα σχολεία!


Κορονοϊός: Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ είναι αμείλικτα, τόσο για τη συνολική κατάσταση στη χώρα όσο και ειδικότερα για την αδιανόητη εμμονή της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου…

Για ένα ακόμα 24ωρο, τα κρούσματα που καταγράφηκαν στη χώρα ξεπέρασαν τις 40.000 με την πανδημία να καλπάζει και στην Ελλάδα, εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον και της μεγάλης της μεταδοτικότητας. Τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ για τον δείκτη θετικότητας στο διάστημα 27 Δεκεμβρίου – 2 Ιανουαρίου, καταδεικνύουν το πόσο μεγάλη είναι η διασπορά σε όλη την επικράτεια, ενώ παράλληλα εκθέτουν όσους επιμένουν ότι η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου είναι η ενδεδειγμένη.

Τη συγκεκριμένη εβδομάδα, με τα σχολεία να είναι κλειστά από τις 23 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν 31.512 κρούσματα σε παιδιά. Ναι μεν υπήρξε μείωση, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, πλην όμως ακόμα και αυτό δείχνει πως η επιστροφή των παιδιών στα σχολεία θα αποτελέσει ένα τεράστιο ρίσκο και θα ευνοήσει τη δημιουργία υγειονομικών «βομβών» μέσα στις αίθουσες. Η μείωση με τα σχολεία κλειστά, δείχνει και τη λογική απόφαση που θα έπρεπε να έχει παρθεί, σε αντίθεση με την ακατανόητη εμμονή που επιδεικνύουν οι υπεύθυνοι…

Με κλειστά τα σχολεία, στην εβδομάδα όπου τα κρούσματα εκτινάχθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη, οι ασθενείς ηλικίας 4 ως 18 ετών – της μαθητικής κοινότητας επί της ουσίας της χώρας – αποτέλεσαν το 16% των συνολικών κρουσμάτων.

Είναι ηλίου φαεινότερο το τι θα συμβεί με τα σχολεία ανοικτά και με τα παιδιά να είναι εκτεθειμένα, αφού τα περισσότερα είναι μη εμβολιασμένα σε αυτές τις ηλικίες, στον κορονοϊό και τη μετάλλαξη όμικρον.

Ποσοστό κρουσμάτων ατόμων ηλικίας 4-18 ετών στο σύνολο των κρουσμάτων COVID-19 ανά επιδημιολογική εβδομάδα αναφοράς: 2021-01-04 έως 2022-01-02

Πάνω από 5% η θετικότητα σε όλη την Ελλάδα

Την εβδομάδα αναφοράς, το ποσοστό θετικότητας ήταν 7.53% σε σύνολο 2.650.521 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 4.64% σε σύνολο 576.348 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 5.77%.

Ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από 27 Δεκεμβρίου 2021 έως 02 Ιανουαρίου 2022 (2021-W52)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ