Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η συγκλονιστική συνάντηση με την μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς


Ιωάννα Παλιοσπύρου: Σε μια συζήτηση που περίσσευε η δύναμη ψυχής, το θάρρος και η αποφασιστικότητα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε με τη μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς, της άτυχης 26χρονης που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο.

Μετά το δράμα που βίωσαν οι δύο γυναίκες, η μεν Ιωάννα όταν την έλουσε με βιτριόλι η Έφη Κακαράντζουλα με αποτέλεσμα να της προκαλέσει εγκαύματα στο πρόσωπα και στο σώμα, η δε Αλέκα Ψαράκου όταν η κόρη της δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, έχουν αναπτύξει μια φιλία στην οποία κυριαρχεί η προσπάθεια για άντληση δύναμης και κουράγιου, αλλά και η προσπάθεια να μην βιώσει άλλη γυναίκα ανάλογες τραγωδίες.

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς μίλησε για την προσπάθειά της να βιώνει το πένθος της με γαλήνη, επισημαίνοντας πως κατά την εκτίμησή της πρέπει να πάψουν να είναι προστατευμένες οι οικογένειες των θυτών και να αναζητηθούν τα βαθύτερα αίτια των γυναικοκτονιών.

Παράλληλα, η κυρία Ψαράκου, απηύθυνε ένα μήνυμα στους νέους άντρες να ψάξουν βαθιά μέσα τους και να ξεριζώσουν τις αντιλήψεις που τους οδηγούν στην κακοποίηση, τη βία και την τρομοκράτηση των γυναικών.

Απευθυνόμενη στις μητέρες που έχουν βιώσει την απώλεια ενός παιδιού, ζήτησε να μην αγνοήσουν μέσα στον πόνο τους τα άλλα τους παιδιά που τώρα τις χρειάζονται περισσότερο.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ PODCAST ΕΔΩ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ