Κορονοϊός: Έρχεται νέα δέσμη μέτρων – Βάρος στον εμβολιασμό και επαναξιολόγηση στις 11 Ιανουαρίου


Μετά το πέρας και των γιορτών, θεωρείται πλέον δεδομένη, μια νέα δέσμη μέτρων ανάσχεσης του κορονοϊού

Με την επέλαση της μετάλλαξης «Όμικρον» να συνεχίζεται και τα κρούσματα να φτάνουν σε δυσθεώρητους αριθμούς για τα δεδομένα της Ελλάδας, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι σχεδιάζουν νέα δέσμη μέτρων προκειμένου να βάλουν «φρένο» στην ανεξέλεγκτη πορεία που βρίσκεται η πανδημία.

Μετά το πέρας και των γιορτών, θεωρείται πλέον δεδομένη, μια νέα δέσμη μέτρων. Παράλληλα, μικρή και συγκρατημένη αισιοδοξία δημιουργεί το γεγονός ότι, παρά τα κρούσματα, τόσο οι ασθενείς στις ΜΕθ όσο και ο αριθμός θανάτων έχει σταθεροποιηθεί, έχοντας πτωτικές τάσεις.

Τα μέτρα που προσανατολίζεται το κυβερνητικό επιτελείο αφορούν στο θέμα του εμβολιασμού, την ίδια ώρα που έχει παρθεί η απόφαση για «κλείδωμα» του πιστοποιητικού εμβολιασμού στο επτάμηνο, με την απόφαση να ανακοινώνεται το προσεχές διάστημα.

Όλοι μοι ενήλικοι πολίτες -άνω των 18 ετών- που δεν θα έχουν πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση του εμβολίου , θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι στον όγδοο μήνα από την χορήγηση και ως εκ τούτου δεν θα έχουν τα προνόμια των εμβολιασμένων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εξελίξεις αναμένονται παράλληλα και για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας τους τελευταίους μήνες.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται δεν θα τους δοθεί παράταση και θα βρεθούν εκτός ΕΣΥ εάν δεν έχουν εμβολιαστεί έως 31/3 θα βρεθούν εκτός του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνθήκες εξαιρετικής πίεσης.

Την ίδια ώρα, «προ των πυλών» είναι και η συνεργασία ΕΣΥ- Ιδιωτικού τομέα.

Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα θα τεθούν σε επαναξιολόγηση την Τρίτη 11/1 οπότε και θα οριστικοποιηθεί το εάν θα αποφασισθεί παράταση, ανάλογα και με την εικόνα διασποράς του ιού στην χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ