Σεξ οφέλη υγεία: Το σεξ οφελεί τη σωματική υγεία και ενισχύει το δεσμό μεταξύ των συντρόφων

Το σεξ δεν είναι μόνο διασκεδαστικό, αλλά έχει επίσης συνδεθεί με μια σειρά από οφέλη για την υγεία, σωματική και ψυχική. Όταν μάλιστα η επαφή περιλαμβάνει τον οργασμό, τα οφέλη είναι ακόμη μεγαλύτερα.

Πώς το σεξ οφελεί τη συναισθηματική και σωματική υγεία και ευεξία

  • Το τακτικό σεξ βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και την αρτηριακή πίεση

Όπως κάθε σωματική δραστηριότητα, έτσι και το σεξ βελτιώνει τη ροή του αίματος, τη δύναμη της καρδιάς και μειώνει την αρτηριακή πίεση, με τους ίδιους μηχανισμούς που το κατορθώνει το τζόκινγκ ή άλλες καρδιαγγειακές ασκήσεις. 30 λεπτά φυσικής δραστηριότητας την ημέρα ενισχύουν την αντοχή σας, συμβάλουν στην καλύτερη οξυγόνωση του αίματος και τη συνολική υγεία της καρδιάς. Σκεφτείτε τώρα να απολαμβάνετε αυτά τα οφέλη με το αγαπημένο σας πρόσωπο και να έχετε και οργασμό! Δεν υπάρχει πιο διασκεδαστικός τρόπος άσκησης!

  • Ανακούφιση από τις κράμπες της εμμηνόρροιας

Οι οργασμοί μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τις κράμπες της εμμήνου ρύσεως. Αν και για πολλά άτομα η διείσδυση τις ημέρες τις περιόδου δεν είναι ιδιαιτέρως ευχάριστη, η διέγερση κατά τον οργασμό μπορεί να αποσπάσει την προσοχή μας από τον πόνο, ακόμα κι αν δεν προσφέρει άμεσα ανακούφιση από αυτόν.

  • Καλύτερη μνήμη

Τα δεδομένα δείχνουν ότι το σεξ μπορεί να βοηθήσει στη μνήμη, τουλάχιστον τους μεγαλύτερους ενήλικες. Ορισμένες μελέτες αποδεικνύουν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα κατά το προηγούμενο έτος σχετίζεται με καλύτερη απόδοση σε τεστ μνήμης. Όπως και με άλλες έρευνες για το σεξ, διαφορές παρατηρούνται ανά φύλο και είδη σεξουαλικής πράξης. Για παράδειγμα, σε μια μελέτη, ο αυνανισμός ήταν πιο χρήσιμος για τη γνωστική λειτουργία στις γυναίκες, ενώ για τους άνδρες πιο ωφέλιμη ήταν η σεξουαλική επαφή με σύντροφο.

  • Στενότεροι δεσμοί

Όσο προφανές κι αν ακούγεται, το τακτικό σεξ με τον/την σύντροφό σας μπορεί να επηρεάσει το πώς τα πηγαίνετε μεταξύ σας. Το να κάνετε έρωτα σε συχνή βάση σας επιτρέπει να συνδεθείτε συναισθηματικά σε βαθύτερο επίπεδο.

 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ