Πανεπιστήμιο Mediterranee IHU: Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού βρέθηκε στη Γαλλία από πανεπιστημιακούς ερευνητές


Πανεπιστήμιο Mediterranee IHU: Ένας αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είπε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ότι μια άλλη παραλλαγή του κορωνοϊού έχει μολύνει δώδεκα άτομα στη Γαλλία και βρίσκεται στο ραντάρ του Οργανισμού, σύμφωνα με έκθεση. Το Bloomberg ανέφερε ότι η παραλλαγή “IHU”, η οποία έχει αυτό το παρατσούκλι από τους ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομειακού Ινστιτούτου Λοιμώξεων Mediterranee Infection University Hospital Institute (IHU) με έδρα τη Μασσαλία, έχει μολύνει άτομα στην περιοχή των νότιων Άλπεων της χώρας.

Ο Abdi Mahamud, διευθυντής περιστατικών του ΠΟΥ, είπε σε ερευνητές στη Γενεύη ότι είναι πολύ νωρίς για να «κάνουμε εικασίες σχετικά με ιολογικά, επιδημιολογικά ή κλινικά χαρακτηριστικά» της παραλλαγής που εντοπίστηκε τον Νοέμβριο – περίπου την ίδια στιγμή με την omicron.

Η παραλλαγή IHU, ή B.1.640.2, έχει 46 μεταλλάξεις, αλλά το Bloomberg επεσήμανε ότι το στέλεχος δεν έχει γίνει σημαντική απειλή από την ανακάλυψή του.

Ο πρώτος ασθενής που ταυτοποιήθηκε με την παραλλαγή επέστρεψε στη Γαλλία από την επίσκεψη στο Καμερούν, σύμφωνα με μια μελέτη που δεν εξετάστηκε από ομοτίμους και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο.

Ο Tom Peacock, ιολόγος στο Imperial College του Λονδίνου, ανέβασε στο Twitter τη Δευτέρα ότι η παραλλαγή «IHU» «σίγουρα δεν είναι ανησυχητική για πάρα πολύ αυτήν τη στιγμή», ανέφερε το Newsweek.

Χώρες σε όλον τον κόσμο παλεύουν με νέες μολύνσεις από κορωνοϊό.

Το Ισραήλ κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων ποτέ την Τρίτη — λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής όμικρον — παρά τους περιορισμούς στα ταξίδια και τις απαιτούμενες καραντίνες.

Το ρεκόρ των 11.978 κρουσμάτων που διαγνώστηκαν την Τρίτη σηματοδοτεί τα περισσότερα νέα κρούσματα που έχουν αναφερθεί σε μια μέρα από την έναρξη της πανδημίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ