Κρούσματα σήμερα: Θα αυξηθούν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι διασωληνώσεις λέει ο Νίκος Τζανάκης


Κρούσματα σήμερα: Ο κ. Τζανάκης ανέφερε πως η πίεση στα νοσοκομεία θα αυξηθεί καθώς οι εισαγωγές ασθενών θα αυξηθούν ενώ μετά τις 10 -12 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να αυξάνονται και οι διασωληνώσεις

Για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού αλλά και για την πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας μίλησε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως η πίεση στα νοσοκομεία θα συνεχιστεί καθώς οι εισαγωγές ασθενών θα αυξηθούν ενώ μετά τις 10 -12 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να αυξάνονται και οι διασωληνώσεις.

«Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν αυξηθεί κατά πολύ, καθώς το προηγούμενο δεκαήμερο ο μέσος όρος των εισαγωγών ήταν περίπου 316 και χθες Τετάρτη καταγράφηκε ρεκόρ με 626» σημείωσε.

Σύμφωνα με τα μοντέλα πρόβλεψής του, θα έχουμε κορύφωση του πανδημικού κύματος της μετάλλαξης Όμικρον γύρω στις 19-22 Ιανουαρίου με μέσο κινητό όρο στις 55.000 κρούσματα ημερησίως.

Αναφορικά με τα σχολεία είπε πως δε θα έπρεπε να ανοίξουν, αλλά αφού αυτή είναι η απόφαση της επιτροπής πρέπει όλοι να εφαρμόσουν τα πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ