Αυτοφροντίδα μαμάδες: Ο πολύτιμος χρόνος μιας μητέρας για τον εαυτό της


Οι περισσότεροι γονείς θα σας πουν για το πώς περνούν τις πρώτες τους μέρες με τα νεογέννητά τους, ζώντας σε απομόνωση χωρίς ύπνο, συνεχώς μέσα στο άγχος και με delivery ή ταπεράκια. Για κάποιο λόγο, αυτό είναι ένα μάθημα που κάθε γονιός πρέπει να μάθει δυστυχώς με τον δύσκολο τρόπο. Γιατί οι μαμάδες όμως πρέπει να πάρουν τη φροντίδα του εαυτού τους στα δικά τους χέρια θέτοντας τον “χρόνο για τον εαυτό τους” στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων της οικογένειας; Μα είναι πολύ απλό. Αν η μαμά πάθει κάτι, η γαλήνη θα καταρρεύσει.

Το να φροντίζεις τον εαυτό σου σε φέρνει σε θέση να γίνεις καλύτερη μαμά συνολικά. Εάν αφιερώνετε όλη την ημέρα προετοιμάζοντας υγιεινά λαχανικά για τα παιδιά σας, ενώ την ίδια στιγμή σκαρφίζεστε ένα πρόχειρο φαγητό για τον εαυτό σας, σημαίνει μόνο ένα πράγμα. Ότι θα μαγειρέψετε γρήγορα, ότι θα φάτε γρήγορα για να εξοικονομήσετε χρόνο για έναν ενεργειακό ύπνο. Όλα είναι απολύτως λάθος από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να τρώτε το ίδιο υγιεινά όπως και τα παιδιά σας και να προσπαθήσετε να κοιμάστε όταν κοιμούνται και αυτά.

Όλες οι μαμάδες πρέπει να βάλουν πολύ καλά στο μυαλό τους ότι η φροντίδα του εαυτού τους είναι μια αναγκαιότητα και όχι μια απόλαυση. Πρέπει να φροντίζουν τους εαυτούς τους ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ανατρέφουν τα παιδιά τους. Εάν δεν φροντίζουν τον εαυτό τους, μπορεί να προκύψουν αισθήματα εξάντλησης, αγανάκτησης, απομόνωσης και τελικά κατάθλιψης. Εντάξτε στην καθημερινή σας ατζέντα έστω για λίγα λεπτά την φροντίδα του εαυτού σας και μάθετε να μην έχετε τύψεις.

Πηγαίνετε ένα μεγάλο περίπατο, επισκεφθείτε μία φίλη για καφέ, γυμναστείτε, βρείτε ένα χόμπι, πηγαίντε για τρέξιμο, διαβάστε ένα βιβλίο και τόσα πολλά άλλα εγχειρήματα που μπορείτε να δοκιμάσετε και να σας κάνουν να αισθανθείτε πιο όμορφα και πιο γεμάτες. Η φροντίδα του εαυτού μιας μαμάς είναι κάτι που πρέπει να γίνει συνήθεια και όχι αυτοσκοπός. Μιλήστε με τον σύντροφό σας και πείτε του να σας βοηθήσει στην προσπάθειά σας αυτή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ