Αναστολή πιστοποιητικών εμβολιασμού: Εξετάζεται η αναστολή του πιστοποιητικού εμβολιασμένων που νοσούν


Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργος Γεργαντάς, επεσήμανε πως στην Κυβέρνηση εξετάζεται το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής του πιστοποιητικού εμβολιασμού των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών. Αυτή η ενδεχόμενη ακύρωση θα υποκαθιστάται από την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης, το οποίο έχει ισχύ τρεις μήνες. Υπενθυμίζεται πως το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται 14 ημέρες μετά τη νόσηση και καλύπτει τον πολίτη ως προς την νομιμότητά του. Αφορμή για τις σκέψεις αυτές στάθηκε η παρατήρηση ότι αρκετοί πλήρως εμβολιασμένοι με 3 δόσεις πολίτες που νοσούν κυκλοφορούν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ελεύθερα.

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργος Γεργαντάς;

Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε επίσης πως το πιστοποιητικό νόσησης θα εκδίδεται για τους εμβολιασμένους με θετικό rapid test, ενώ για τους ανεμβολίαστους θα συνεχίσει να απαιτείται και η επίδειξη θετικού μοριακού τεστ PCR. Η απουσία των εργαζομένων σε περίπτωση νόσησης θεωρείται φυσικά νόμιμη, εφόσον πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις. Η διαδικασία του εμβολιασμού προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς, σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, καθώς τις τελευταίες ημέρες 270.000 νέα ραντεβού έχουν προγραμματιστεί. Τέλος, ο υφυπουργός δήλωσε πως “ανεβαίνουν” κανονικά τα self test των μαθητών στην πλατφόρμα edupass.gov.gr για καλύτερο επιδημιολογικό έλεγχο ανά πάσα στιγμή.

ΠΗΓΗ


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εξεταζεται;Καλα ρε μαλακες τι σοι ανυποχρεους ψηφισατε;Τι λεει ρε ο ποιητης;Οτι δε γαμει,εμβολιασμενοι ειναι,εκαναν τη χαρη στα αφεντικα μας μην τους ζοριζουμε,ας κολλησουν κι αλλους να εχουμε καβατζα.Δολοφονοι.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ