Περπάτημα υγεία: Βήμα βήμα προς μια πιο υγιεινή ζωή

Οι άνθρωποι που περπατούν τακτικά βροντοφωνάζουν για τα οφελη της ήπιας αυτής άσκησης στην υγεία. Τόσο την σωματική όσο και την ψυχολογική. Η αλήθεια είναι, ότι το να ξεκινήσουμε και να μπούμε σε μια ρουτίνα που θα περιλαμβάνει καθημερινό περπάτημα, δεν είναι εύκολο. Όμως θα δείτε ότι λίγο καιρό μετά δεν θα μπορείτε να σταματήσετε. Η ευεξία που θα νιώθετε, μαζί με όλα τα υπόλοιπα οφέλη που θα δούμε παρακάτω, θα σας σηκώνει καθημερινά από τον καναπέ, χωρίς να το πολυσκέφτεστε. 

Πάμε λοιπόν να δούμε τους πέντε βασικούς λόγους

  • Το περπάτημα μειώνει το άγχος, σας φτιάχνει τη διάθεση και αυξάνει την αυτοεκτίμησή σας. 

 Αν έχετε βγει ποτέ για μια βόλτα μετά από μια στρεσογόνα κατάσταση, ξέρετε από πρώτο χέρι πώς το περπάτημα είναι ένας θετικός τρόπος αντιμετώπισης αγχωτικών γεγονότων. Ανεβάζει τον καρδιακό σας ρυθμό, μειώνει τα επίπεδανάγχους σας και μειώνει τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε ασθένειες όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, μυοκαρδιοπάθεια κλπ.  Μελέτες επιβεβαιώνουν επίσης, ότι το περπάτημα ωφελεί τη διάθεσή σας, απελευθερώνοντας τα φυσικά φάρμακα χαράς του σώματός σας – τις ενδορφίνες.  

  • Μπορείτε να χάσετε βάρος περπατώντας μόνο 30 λεπτά την ημέρα

 Το περπάτημα είναι επίσης μια από τις καλύτερες ασκήσεις για την απώλεια βάρους και είναι από τα ευκολότερα είδη γυμναστικής. 

  •  Το τακτικό περπάτημα μειώνει την αρτηριακή πίεση, βελτιώνει τον ύπνο και σας δίνει ενέργεια

 Έχει αποδειχτεί ότι οι άνθρωποι που περπατούν καθημερινά, έχουν λιγότερα καρδιακά και εγκεφαλικά και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.  Το περπάτημα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και την LDL (την κακή χοληστερόλη σας), να μειώσει τον κίνδυνο πολλών καρκίνων και να βελτιώσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.  Επιπλέον, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου σας και σας κρατά γεμάτους ενέργεια όταν είστε ξύπνιοι.

  • Οι βόλτες είναι περισσότερο διασκεδαστικές με ένα βηματομετρητή και έναν φίλο

 Η παρακολούθηση των βημάτων σας με μια εφαρμογή ή ένα ρολόι, είναι το κλειδί για την επιτυχία στο περπάτημα.  Τα άτομα που αγαπούν τις εφαρμογές ή τα βηματόμετρά τους καταγράφουν 2.000 επιπλέον βήματα την ημέρα. Γιατί; Εξαιτίας της ανταμοιβής που προέρχεται από το να παρακολουθείτε την επιτυχία σας σε πραγματικό χρόνο και να απολαμβάνετε την ψυχική ανταμοιβή του εορτασμού των επιτευγμάτων σας, που βασίζονται στα βήματα. Και φυσικά το να περπατάμε μαζί προσφέρει πολλά θετικά για τη συλλογική ψυχική μας υγεία.μ, καθώς μειώνει σημαντικά τη μοναξιά και την απομόνωση που συνοδεύει την πανδημική ζωή.  

  • Οι άνθρωποι βιώνουν μια εντυπωσιακή μείωση της λαχτάρας για σνακ κατά τη διάρκεια και μετά από ένα περπάτημα 15 λεπτών

 Η λαχτάρα, γενικά, είναι συνήθως αρνητική για άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος. Τα λαχταριστά τρόφιμα τείνουν να είναι πλούσια σε θερμίδες, λιπαρά ή ζάχαρη, με τη σοκολάτα να βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας. Ωστόσο, πρόσφατα ευρήματα από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ δείχνουν ότι το περπάτημα μπορεί να περιορίσει την επιθυμία για ζάχαρη, τόσο κατά τη διάρκεια του περπάτημα και για περίπου 10 λεπτά μετά.  

Όπως βλέπετε, μόνο θετικά μας προσφέρει το περπάτημα. Και όταν βρίσκετε μια δραστηριότητα που έχει τόσα πολλά οφέλη, μόνο καλό μπορεί να σας κάνει το να την κυνηγήσετε και να την κάνετε μέρος της ζωής σας. 

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ