Τεστ σεξουαλικού προσανατολισμού: Ανακαλύπτοντας το σεξουαλικό σας προφίλ

Ο προσδιορισμός της σεξουαλικότητας στη σύγχρονη κοινωνία δεν είναι εύκολος. Παρά τις πολυάριθμες δραστηριότητες και τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υποστηρίζουν και προωθούν την ελευθερία να εξερευνήσετε τη σεξουαλικότητά σας, η κοινωνία αργεί να αλλάξει. Εξάλλου, η εισαγωγή νέας ορολογίας μπορεί να μπερδέψει τον καθένα.Ένα τεστ σεξουαλικού προσανατολισμού θα σας βοηθήσει να ξεδιαλύνετε τα πράγματα λιγάκι.

Τι περιλαμβάνει το τεστ σεξουαλικού προσανατολισμού;

Πρέπει να αισθάνεστε ελεύθεροι να εξερευνήσετε τη σεξουαλικότητά σας με τους δικούς σας όρους, χωρίς να νιώθετε την ανάγκη να βάλετε ετικέτα σε τίποτα. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι ένα πολύ προσωπικό πράγμα που όλοι βιώνουμε διαφορετικά. Κάντε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα και αυτό που νιώθετε άνετα. Είστε έτοιμοι να βουτήξετε στον κόσμο της ορολογίας; Η ποικιλία των επιλογών και των κατηγοριών μπορεί να σας εκπλήξει.

  • Μονόφυλος: Αυτός είναι ένας ευρύς όρος που περιλαμβάνει διάφορα είδη προσανατολισμών. Το νόημά του είναι πως έλκεται μόνο από ένα φύλο. Ως αποτέλεσμα, τόσο ο ομοφυλοφιλικός όσο και ο ετεροφυλοφιλικός προσανατολισμός ενσωματώνονται σε αυτή την κατηγορία.
  • Πολυφυλόφιλος: Αυτό είναι το εντελώς αντίθετο της μονοφυλοφιλίας. Ο όρος σημαίνει ότι ένα άτομο έλκεται από περισσότερα από ένα φύλα, αλλά όχι όλα. Αυτό μπορεί να προκαλεί σύγχυση για πολλούς, αλλά θα καταλάβετε τη διαφορά αφού ακούσετε την ποικιλία των παρακάτω όρων. Εξάλλου, ο αριθμός των διαφοροποιήσεων φύλου δεν είναι μικρότερος από τους προσανατολισμούς.
  • Ετεροφυλόφιλος: Αυτό ονομάζεται παραδοσιακά να είσαι στρέιτ. Οι ετεροφυλοφιλικές σχέσεις είναι η σύνδεση μεταξύ ατόμων του αντίθετου φύλου. Αυτό είναι εύκολο. όλοι το ξέρουν αυτό.
  • Ομοφυλόφιλος: Ένα άλλο μέρος του μονοφυλοφιλικού προσανατολισμού είναι ο ομοφυλόφιλος, ή όπως ίσως γνωρίζετε ο λεσβιακός. Αυτή είναι μια κατηγορία που είναι μαζί μας εδώ και πολύ καιρό και δεν προκαλεί σύγχυση. Η ομοφυλοφιλία περιλαμβάνει γενικά δύο τύπους σεξουαλικών προσανατολισμών – λεσβίες και γκέι. Μερικοί γενικεύουν όλους τους ομοφυλόφιλους ως γκέι. Από όσο έχω παρατηρήσει, οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα με αυτό.
  • Αμφιφυλόφιλος: Οι αμφιφυλόφιλοι βρίσκουν ελκυστικούς και άνδρες και γυναίκες. Αυτός είναι ένας από τους πιο γνωστούς τύπους πολυσεξουαλικών προσανατολισμών. Πιθανότατα έχετε ήδη κάνει ένα κουίζ για αμφιφυλόφιλους κάποια στιγμή από ενδιαφέρον, σωστά;

  • Πανσεξουαλικός: Αυτός είναι ένας αρκετά νέος όρος. Αλλά έχει ήδη κερδίσει δημοτικότητα. Πανσεξουαλικός σημαίνει να έλκεσαι από άτομα όλων των φύλων. Αυτό περιλαμβάνει τρανσέξουαλ, ανδρόγυνο, υγρό φύλου κ.λπ. Αυτός είναι ένας ολοκληρωμένος προσανατολισμός που σημαίνει ότι ένα άτομο δεν βλέπει καμία σημασία σε αυτήν την κατηγορία και επιλέγει έναν σύντροφο με βάση άλλα κριτήρια.
  • Ασεξουαλικός: Η παραδοσιακή ερμηνεία είναι ότι δεν αισθάνεστε καθόλου σεξουαλική ορμή. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές παραλλαγές στα ασεξουαλικά άτομα. Για παράδειγμα, υπάρχει γκρι-Α που βιώνει σεξουαλική έλξη, αλλά μπορεί να είναι πολύ χαμηλή (εύκολα να αγνοηθεί) ή να συνδέεται με ένα συγκεκριμένο άτομο ή περιστάσεις.
  • Αυτοσεξουαλικός: Αυτός ο όρος θα είναι νέος για πολλούς ανθρώπους. Αυτοσεξουαλικοί είναι οι άνθρωποι που έλκονται σεξουαλικά από τον εαυτό τους. Οι φαντασιώσεις τους περιστρέφονται γύρω από το σώμα τους και συνιστάται ένας καθρέφτης για ένα επιτυχημένο τεστ σεξουαλικότητας.
  • Ανδρόγυνος: Αυτή η σεξουαλικότητα δεν έχει σχέση με ένα συγκεκριμένο φύλο, αλλά έρχεται σε συνδυασμό και των δύο. Τα ανδρόγυνα θαυμάζουν τα ανδρόγυνα (αυτά που διαθέτουν και γυναικεία και αρσενικά χαρακτηριστικά).

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here