Μπόρις Τζόνσον ταξιδιωτικοί περιορισμοί: Η Βρετανία χαλαρώνει τα τεστ στους ταξιδιώτες


Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν θα απαιτούνται πλέον προκαταρκτικά τεστ για άτομα που ταξιδεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή οι περιορισμοί που αποσκοπούν να περιορίσουν τη διεθνή εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron δεν έχουν πλέον νόημα. Η αλλαγή θα πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη είδηση ​​για τους ανθρώπους που απέφυγαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό από φόβο ότι θα κολλήσουν σε μια ξένη χώρα.

Τι δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τους περιορισμούς;

Ο Τζόνσον ανακοίνωσε επίσης μέτρα για να χαλαρώσει τους κανόνες δοκιμών για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Από τις 11 Ιανουαρίου, οι βρετανοί κάτοικοι που είναι ασυμπτωματικοί αλλά είναι θετικοί στην COVID-19 χρησιμοποιώντας ένα rapid test, δεν θα χρειάζεται να το επιβεβαιώσουν με ένα τεστ παρακολούθησης PCR, δήλωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό πιθανότατα θα μειώσει τον χρόνο αυτοαπομόνωσης.

“Ενώ τα κρούσματα COVID-19 συνεχίζουν να αυξάνονται, αυτή η δοκιμασμένη προσέγγιση σημαίνει ότι τα LFD [συσκευές πλευρικής ροής ή γρήγορες δοκιμές] μπορούν να χρησιμοποιηθούν με σιγουριά για να υποδείξουν λοίμωξη από COVID-19 χωρίς να απαιτείται επιβεβαίωση PCR”, δήλωσε η Jenny Harries,  διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. “Όλα αυτά τα μέτρα είναι ισορροπημένοι και αναλογικοί τρόποι για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε με την COVID χωρίς να αφήσουμε την επιφυλακή μας”, είπε ο Τζόνσον στους νομοθέτες την Τετάρτη.

Η αλλαγή στις απαιτήσεις τεστ θα σημαίνει ότι οι αρχές θα έχουν λιγότερα δεδομένα σχετικά με την εξάπλωση των διαφορετικών παραλλαγών, επειδή τα επιχρίσματα PCR χρησιμοποιούνται για την αναγνώριση παραλλαγών μέσω του προσδιορισμού του γονότυπου και της αλληλουχίας. Ωστόσο, ο John Edmunds, καθηγητής στο London School of Hygiene & Tropical Medicine, είπε στο Associated Press ότι η κίνηση ήταν λογική, αν και οι καθημερινές ενημερώσεις ίσως χρειάζονται πιο προσεκτική ερμηνεία.

“Όταν ο επιπολασμός είναι υψηλός και είναι απίστευτα υψηλός αυτή τη στιγμή, σχεδόν όλοι όσοι βγαίνουν θετικοί με τεστ πλευρικής ροής θα είναι πραγματικά θετικοί”, εξήγησε ο Έντμουντς. “Δεν χρειάζεται πραγματικά να το επιβεβαιώσουμε με PCR, ένα βήμα που όχι μόνο σπαταλά χρόνο, αλλά κοστίζει πολλά χρήματα και καταναλώνει εργαστηριακούς πόρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν καλύτερα αλλού”.

Ο Τζόνσον αντιστάθηκε στις εκκλήσεις πολιτικών της αντιπολίτευσης και ορισμένων ειδικών στη δημόσια υγεία για αυστηρότερους περιορισμούς στις επιχειρήσεις και στις προσωπικές αλληλεπιδράσεις. Εν τω μεταξύ, οι λοιμώξεις από την COVID-19 έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις προσωπικού σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, παύση ορισμένων μη επειγόντων χειρουργείων σε ορισμένα νοσοκομεία και περικοπές στις υπηρεσίες εκπαίδευσης και απορριμμάτων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ