ΕΛΛΟΚ: 6ο ετήσιο Συνέδριο Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου τον Φλεβάρη του 2022


Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ – διοργανώνει στις στις 3, 4 & 5 Φεβρουαρίου 2022, το 6 ο Ετήσιο Συνέδριο της, το οποίο έχει ως ισχυρό σημείο αναφοράς την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου, η οποία τιμάται στις 4 Φεβρουαρίου, και παρέχει την ευκαιρία ευρύτερης συζήτησης σε θέματα πολιτικών υγείας που απασχολούν την ογκολογική κοινότητα και θα αποτελέσουν τους κύριους άξονες δράσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου για τη νέα χρονιά.

Για το συνέδριο

Το ετήσιο συνέδριο της ΕΛΛΟΚ λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς και τις υποδείξεις που επιβάλλει η πανδημία Covid-19 προβλέπεται να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στην Αθήνα όσο το δυνατόν περισσότερων συμμετεχόντων, εκπροσώπων οργανώσεων ασθενών από την Ελλάδα και την Ευρώπη, διαμορφωτών πολιτικών υγείας, εκπροσώπων επιστημονικών εταιρειών τομέα ογκολογίας, εκπροσώπων ερευνητικών κέντρων, του κοινού αλλά και φοιτητών από τις σχολές των επιστημών υγείας, συλλόγων νέων ιατρών, προκειμένου να ενημερωθούν και να τοποθετηθούν στα θέματα του Συνεδρίου, ενώ θα δίνει και δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής σε ομιλητές και συνέδρους που το επιθυμούν.

Θεματικές 6ου ετήσιου Συνεδρίου της ΕΛΛΟΚ

Η ενδεικτική θεματολογία του προγράμματος περιλαμβάνει 6 θεματικές ενότητες:

  • Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου – Πολιτικές υγείας για τον καρκίνο στην Ελλάδα & την
    Ευρώπη
  • Covid-19 & Καρκίνος – 2 χρόνια μετά
  • Ογκολογία Ακριβείας
  • Νέες τεχνολογίες στην ογκολογική περίθαλψη
  • Αντιμικροβιακή αντοχή (AMR) και καρκίνος
  • Φροντιστές ασθενών με καρκίνο

Κάθε ενότητα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, μετά το πέρας των οποίων θα διατεθεί ικανός χρόνος για συζήτηση. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι η ενεργή συμμετοχή του ακροατηρίου στη συζήτηση, ώστε να αναδειχθούν τα προβλήματα στην ογκολογική περίθαλψη και προτάσεις για την βελτίωση τους, καθώς και παρουσίαση καλών πρακτικών που εφαρμόζουν μέλη της ΕΛΛΟΚ.

Για την ΕΛΛΟΚ

* Η ΕΛΛ.Ο.Κ. – Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου – εκπροσωπεί 40 οργανώσεις ασθενών από όλη την Ελλάδα που καλύπτουν όλες τις μορφές καρκίνου.

* Για περισσότερες πληροφορίες επισκευτείτε τον σύνδεσμο: https://ellok.org/

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ