Κορωνοϊός ΕΣΥ: Στο 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ στα νοσοκομεία Μακεδονίας και Θράκης


Η πληρότητα στις ΜΕΘ είτε στις Covid είτε στις καθαρές άγγιζε καθημερινά το 100% στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Όπως σημειώνει ο διοικητής της 4ης Υπε, Δημήτριος Γ. Τσαλικάκης, 520 ασθενείς θετικοί στη νόσο COVID-19 νοσηλευόντουσαν καθημερινά σε απλές κλίνες για τον μήνα Δεκέμβριο.  Παρά τη μεγάλη πίεση που δέχτηκε το ΕΣΥ στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο αριθμός νοσηλευόμενων στις «καθαρές κλίνες» ήταν μεγαλύτερος ακόμα και από τον Δεκέμβριο του 2018 και τον Δεκέμβριο του 2019, περίπου 20.800 νοσηλείες, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μέσα στην πανδημία και στη μεγάλη πίεση του Δεκεμβρίου, πέρασαν την είσοδο των ΤΕΠ των Νοσοκομείων περίπου 41.500 πολίτες, με έναν μεγάλο αριθμό από αυτούς να έχουν διαχειριστεί ως ύποπτα περιστατικά.

Τα στοιχεία σχετικά με τους εμβολιασμούς στην 4η Υπε για τον Δεκέμβριο

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσαλικάκης επισημαίνει ότι όλες οι δομές που διατηρούν εμβολιαστικά κέντρα, αλλά κυρίως οι καταδρομικες κινητές μονάδες έδωσαν έναν μεγάλο καθημερινό αγώνα δρόμου και έφεραν το εμβόλιο πιο κοντά στον κάθε συνάνθρωπο που δεν μπορούσε να προσέλθει.

12 χιλιάδες εμβολιασμοί από τις κινητές μονάδες

Ειδικότερα, πραγματοποιηθήκαν 12.000 εμβολιασμοί από τις κινητές μονάδες από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου.

320 χιλιάδες εμβολιασμοί συνολικά για τον μήνα Δεκέμβριο

Συνολικά σε όλες τις δομές της 4ης Υπε, για τον μήνα Δεκέμβριο, πραγματοποιήθηκαν 320.000 εμβολιασμοί. Πρόκειται για μία σπουδαία επίδοση για το ΕΣΥ, εκτιμά ο διοικητής της 4ης Υπε και προσθέτει πως παρά τα προβλήματα που έχει το Σύστημα Υγείας, άντεξε και θα αντέξει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Τσαλικάκη σχετικά με την επισκόπηση του Δεκεμβρίου για το σύνολο των δομών της 4ης Υ.Πε

Παρά τα προβλήματα που έχει το Σύστημα Υγείας, άντεξε και θα αντέξει.

Συγχαρητήρια σε όλο το υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγειας γι’ αυτήν τη μεγάλη και καθημερινή προσπάθεια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ