Στον Ειρηνικό Ωκεανό έπεσε τελικά ο ρωσικός πύραυλος

Στον Ειρηνικό Ωκεανό έπεσε τελικά ο ρωσικός πύραυλος που από χθες οι ειδικοί περίμεναν να πέσει ανεξέλεγκτα στη Γη.

Κατά την εκτόξευση δοκιμάστηκε μια νέα ανώτερη βαθμίδα πυραύλου, γνωστή ως ενισχυτής Persei. Σύμφωνα με το Έθνος, η σύντομη παραμονή του ανώτερου σταδίου Persei σε τροχιά τελείωσε.

Σύμφωνα με το LiveScience.com, η ανώτερη βαθμίδα Persei συνετρίβη στη Γη ανεξέλεγκτα την Τετάρτη (5 Ιανουαρίου), πέφτοντας στην ατμόσφαιρα πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό στις 4:08 μ.μ. EST (2108 GMT).

«Η επανείσοδος του Persei επιβεβαιώθηκε: 2108 UTC πάνω από 121W 14S στον νότιο [Ειρηνικό]», δήλωσε μέσω Twitter ο αστρονόμος Jonathan McDowell, του οποίου η βάση είναι το Κέντρο Αστροφυσικής Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics.

Στη συγκεκιρμένη γεωγραφικού πλάτους / μήκους βρίσκεται θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Γαλλικής Πολυνησίας.

Ο πύραυλος Persei παρέμεινε εννέα ημέρες στον ουρανό, αφού εγκλωβίστηκε με ένα εικονικό ωφέλιμο φορτίο κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης που ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου. Ο πύραυλος αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα, καθώς απέτυχε να επανεκκινήσει όπως είχε προγραμματιστεί για μια δεύτερη καύση του κινητήρα που θα τον έστελνε από χαμηλή γήινη τροχιά σε μια πολύ υψηλότερη γεωστατική θέση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here