Επίτροπος Δημόσιας Υγείας Σικάγο: Κατακρίνει το κλείσιμο των σχολείων που προκάλεσε το συνδικάτο των εκπαιδευτικών

Επίτροπος Δημόσια Υγεία Σικάγο: Η Επίτροπος Δημόσιας Υγείας του Σικάγο κατακρίνει το κλείσιμο των σχολείων που προκάλεσε το συνδικάτο των εκπαιδευτικών: «Είμαι απογοητευμένη». «Για μένα, το σχολείο είναι το πρώτο που ανοίγει, το τελευταίο που κλείνει», είπε η Allison Arwady του Brandon Gillespie.

Η Επίτροπος Δημόσιας Υγείας του Σικάγο κατακρίνει το κλείσιμο των σχολείων που προκάλεσε το συνδικάτο των εκπαιδευτικών: «Είμαι απογοητευμένη»

Η επίτροπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Σικάγο κατέστησε σαφές την Τετάρτη ότι δεν ήταν ευχαριστημένη με τη συνεχιζόμενη άρνηση της Ένωσης Καθηγητών του Σικάγο να επιστρέψει στην προσωπική μάθηση αυτήν την εβδομάδα για τις ανησυχίες για την COVID-19, υποστηρίζοντας ότι τα σχολεία πρέπει να είναι αυτά που «πρώτα ανοίγουν, και αυτά που κλείνουν τελευταία.

“Η Επίτροπος του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Σικάγο κατέστησε σαφές την Τετάρτη ότι δεν ήταν ευχαριστημένη με τη συνεχιζόμενη άρνηση της Ένωσης Δασκάλων του Σικάγο να επιστρέψει στην προσωπική μάθηση αυτή την εβδομάδα λόγω ανησυχιών για την COVID-19, υποστηρίζοντας ότι τα σχολεία πρέπει να είναι αυτά που «πρώτα ανοίγουν και αυτά που κλείνουν τελευταία.

“Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στο «Don Lemon Tonight» του CNN, η επίτροπος Allison Arwady εξέφρασε την ανησυχία της ότι η απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία θα συνεχιστεί παρά το γεγονός ότι δεν αποτελούν πηγή μεγάλης μετάδοσης του κορωνοϊού. “Είμαι απογοητευμένος που βρισκόμαστε εδώ.

Ξέρω ότι βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης αύξησης της COVID. Είναι σημαντικό να κάνουμε τα πράγματα που ξέρουμε ότι λειτουργούν, αλλά αυτό που έχουμε δει ξανά και ξανά είναι ότι με τα κατάλληλα πρωτόκολλα που υπάρχουν, τα σχολεία δεν είναι σημαντικές πηγές μετάδοσης της COVID», είπε η Arwady στον οικοδεσπότη Don Lemon.

“Δεν προκαλούν κρούσματα και έχουμε δει δημόσια σχολεία του Σικάγο, όπως και τα μη δημόσια σχολεία μας στο Σικάγο, να κάνουν καλή δουλειά όσον αφορά την εφαρμογή αυτών των πρωτοκόλλων. Ξέρουμε λοιπόν ότι οι άνθρωποι ανησυχούν και θέλουμε απλώς να είναι πίσω», πρόσθεσε.

Η Arwady εξήγησε ότι η ομάδα δημόσιας υγείας της βρήκε δεδομένα που έδειχναν ότι οι νοσηλείες για την COVID και τη γρίπη ήταν συγκρίσιμα μεταξύ των παιδιών σε ένα τυπικό έτος και ότι εκείνοι που νοσηλεύονταν πραγματικά σε όλη την πόλη ήταν ενήλικες που δεν είχαν εμβολιαστεί ή δεν είχαν ενισχυθεί.

Σημείωσε επίσης ότι συνέκριναν δεδομένα για παιδιά δημοσίων σχολείων που πήγαιναν σχολείο εξ αποστάσεως με δεδομένα για παιδιά ιδιωτικών σχολείων που πήγαιναν στο σχολείο αυτοπροσώπως και διαπίστωσαν ότι τα παιδιά, καθώς και το προσωπικό, που πήγαιναν αυτοπροσώπως με τα πρωτόκολλα του κορωνοϊού ήταν στην πραγματικότητα σε μικρότερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό.

Η ομάδα κάλεσε τον δήμαρχο και τη σχολική περιφέρεια, μεταξύ άλλων, να προσφέρουν μια επιλογή εξ αποστάσεως μάθησης σε μαθητές πολύ νεαρούς για να εμβολιαστούν κατά του ιού Covid-19. Δάσκαλοι, γονείς και μαθητές στο Δημόσιο Σχολείο του Σικάγο διαδηλώνουν στη γειτονιά του δημάρχου Λόρι Λάιτφουτ στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 στο Σικάγο του Ιλινόις.

Η ομάδα κάλεσε τον δήμαρχο και τη σχολική περιφέρεια, μεταξύ άλλων, να προσφέρουν μια επιλογή εξ αποστάσεως μάθησης σε μαθητές πολύ νεαρούς για να εμβολιαστούν κατά του ιού Covid-19. «Ξέρουμε πώς να το κάνουμε αυτό σε αυτό το σημείο, και μόλις είδαμε τέτοιες αρνητικές συνέπειες, σχεδόν 100.000 παιδιά αποσυνδέθηκαν από τη μάθηση με την εκτεταμένη απομακρυσμένη περίοδο και ανησυχώ ότι το να μην μπορέσω να επιστρέψω προσωπικά θα μπορούσε απλώς να συνεχίσει.

Και πρέπει, σε κάποιο επίπεδο, να μάθουμε να ζούμε με την COVID με τους κατάλληλους μετριασμούς ασφαλείας», είπε η Arwady.

Εξέφρασε ότι ήταν σωστό για τα σχολεία να λαμβάνουν επιπλέον προφυλάξεις και αυτές οι προφυλάξεις ήταν ορατές μέσα στα σχολεία, όπως βελτιωμένα συστήματα εξαερισμού.

“Αν πίστευα ότι το σχολείο θα οδηγούσε σε περιττή εξάπλωση, μεγάλα κρούσματα, μεγάλα προβλήματα, φυσικά δεν θα το υποστήριζα.

Αλλά δεν είναι αυτό που υποδηλώνουν τα δεδομένα. Και, πάλι, αν ήξερα ότι η omicron επρόκειτο να κορυφωθεί αύριο, αυτό θα ήταν εύκολο», είπε η Arwady.

«Αλλά αν αυτό είναι ένα μοτίβο και συνεχίζουμε με αυτό όπου απλά δεν βλέπουμε παιδιά και πλήρως εμβολιασμένους ενήλικες να αρρωσταίνουν συχνά με COVID, όχι σοβαρά, σε κάποιο επίπεδο πρέπει να κάνουμε τα πράγματα που είναι απαραίτητα.

“Για μένα, το σχολείο είναι το πρώτο που ανοίγει, το τελευταίο που κλείνει. Και σε μια πόλη όπου τα μπαρ είναι ανοιχτά, γιατί να κλείσουν τα σχολεία; Ελπίζω να μην φτάσουμε σε ένα σημείο όπου πρέπει να κάνουμε αυτά τα άλλα πράγματα, αλλά αυτό είναι η δύσκολη συζήτηση», πρόσθεσε.

Τα δημόσια σχολεία του Σικάγο ανακοίνωσαν αργά την Τετάρτη ότι θα παραμείνουν κλειστά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, εν μέσω διαμάχης με την Ένωση Δασκάλων του Σικάγο, η οποία ψήφισε την Τρίτη να επιστρέψει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω της ταχείας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού σε ολόκληρη τη χώρα. Το συνδικάτο καταρρίφθηκε από τους επικριτές μετά την άρνησή του να επιστρέψουν στο σχολείο ως «εγωιστές» και «κακόβουλοι».

Η δήμαρχος του Σικάγο, Lori Lightfoot, D., απείλησε να παρακρατήσει τους μισθούς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here