Πρώην Σύμβουλοι του Μπάιντεν: Τον πιέζουν να αλλάξει τη στρατηγική έναντι της COVID-19


Πρώην Σύμβουλοι του Μπάιντεν: Ζήστε με αυτό, όχι κλείδωμα. Έξι γιατροί προτείνουν πώς να φτάσετε σε ένα «νέο φυσιολογικό» Έξι μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής που συνεργάστηκαν με τον Πρόεδρο Μπάιντεν κατά τη μεταβατική του περίοδο πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του, τον καλούν τώρα να υιοθετήσει διαφορετική προσέγγιση στην πανδημία COVID-19 από αυτήν που χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή.

Σε μια σειρά άρθρων γνώμης που δημοσιεύτηκαν από την Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, ο Δρ. Ο Ezekiel Emanuel, ο Michael Osterholm, η Celine Gounder, ο David Michaels, ο Rick Bright και η Luciana Borio πρόσφεραν διάφορες προτάσεις για το πώς να προχωρήσουμε. «Όπως δείχνει η παραλλαγή Omicron του SARS-CoV-2, η COVID-19 είναι εδώ για να μείνει», έγραψαν οι Emanuel, Osterholm και Gounder σε ένα άρθρο στο οποίο λένε ότι η εθνική στρατηγική του Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της COVID-19 πρέπει να «ενημερωθεί».

Ο Δρ. Ezekiel Emanuel μιλά στο Klick Health Ideas Exchange στις 15 Ιουνίου 2015, στη Φιλαδέλφεια.

«Ο στόχος για το «νέο φυσιολογικό» με την COVID-19 δεν περιλαμβάνει την εκρίζωση ή την εξάλειψη, π.χ. τη στρατηγική «μηδενικής COVID-19».

Ούτε ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 ούτε η μόλυνση φαίνεται να προσφέρουν δια βίου ανοσία», έγραψαν.

“Τα τρέχοντα εμβόλια δεν προσφέρουν αποστειρωτική ανοσία έναντι της λοίμωξης SARS-CoV-2.

Οι μολυσματικές ασθένειες δεν μπορούν να εξαλειφθούν όταν υπάρχει περιορισμένη μακροχρόνια ανοσία μετά από μόλυνση ή εμβολιασμό ή μη ανθρώπινες δεξαμενές μόλυνσης.”

Το «νέο φυσιολογικό», εξήγησαν, θα πρέπει να είναι «η αναγνώριση ότι ο SARS-CoV-2 δεν είναι παρά ένας από τους πολλούς κυκλοφορούντες αναπνευστικούς ιούς που περιλαμβάνουν τη γρίπη, τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) και άλλους». Σημείωσαν ότι οι άνθρωποι ζουν κανονικές ζωές ενώ αντιμετωπίζουν την απειλή αυτών των άλλων αναπνευστικών ασθενειών και πρέπει να μάθουν να βλέπουν την απειλή της COVID-19 ως απλώς μια πρόσθετη απειλή μαζί με τις άλλες. Ωστόσο, κατέστησαν σαφές ότι, ενώ αυτός είναι ένας στόχος, η COVID-19 είναι επί του παρόντος πιο σοβαρός από τις άλλες ασθένειες όσον αφορά τις νοσηλείες και τους θανάτους.

«Τι συνιστά κατάλληλα κατώφλια για νοσηλεία και θάνατο, με ποιο κόστος και με ποιους συμβιβασμούς   παραμένει απροσδιόριστο», ανέφεραν.

Αυτό που θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση Μπάιντεν, πρότειναν, είναι να δημιουργήσει υποδομή που «περιλαμβάνει ηλεκτρονική συλλογή σε πραγματικό χρόνο περιεκτικών πληροφοριών σχετικά με ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού, νοσηλεία, θανάτους, ειδικά για κάθε ασθένεια αποτελέσματα και ανοσοποιήσεις συγχωνευμένες με κοινωνικοδημογραφικές και άλλες σχετικές μεταβλητές. .”

Αυτό το σύστημα θα συλλέγει δεδομένα σε εθνικό, κρατικό και τοπικό επίπεδο, καθώς και από διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα, εργαστήρια και συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Επιπλέον, είπαν, θα πρέπει να υπάρχει ένα «μόνιμο εργατικό δυναμικό εφαρμογής της δημόσιας υγείας» για την αντιμετώπιση συνεχιζόμενων προβλημάτων και έκτακτων περιστατικών.

Αυτό θα περιλάμβανε εργαζόμενους σε δημόσιους φορείς και αύξηση των νοσοκόμων στα σχολεία.

Ζήτησαν επίσης τη δημιουργία οδών για την αύξηση της τηλεϊατρικής και την ικανότητα των γιατρών να ασκούν και να χρεώνουν σε διαφορετικές πολιτείες.

Τέλος, είπαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη «να ξαναχτιστεί η εμπιστοσύνη στους δημόσιους φορείς υγείας και η πίστη στη συλλογική δράση στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας».

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι είπε ότι δεν είχε διαβάσει τα άρθρα, όταν ρωτήθηκε την Πέμπτη.

Ωστόσο, επέμεινε ότι στόχος του Μπάιντεν εξακολουθεί να είναι «να νικήσει τον ιό».

«Η εστίαση και ο στόχος του προέδρου είναι να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές», είπε η Ψάκη. «Και ξέρουμε τι λειτουργεί και γνωρίζουμε ότι το να πιέζουμε περισσότερους ανθρώπους, να εμβολιάζουμε περισσότερους ανθρώπους, να ενισχύουμε περισσότερους ανθρώπους, να ενθαρρύνουμε τη χρήση μάσκας, να διασφαλίζουμε ότι τα σχολεία έχουν τους πόρους που χρειάζονται για να παραμείνουν ανοιχτά και να το κάνουν με ασφαλή τρόπο – αυτά είναι βήματα που δίνουν αποτελέσματα.”

Ένα άρθρο από τους Emanuel, Michaels και Bright ανέφερε ότι η έγκαιρη απάντηση της κυβέρνησης στην πανδημία ήταν «σοβαρά ελαττωματική» και ότι τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν.

«Η πρώιμη καθοδήγηση σχετικά με τις δοκιμές ήταν εσφαλμένη, η εξέταση ήταν ένας εφιάλτης υλικοτεχνικής υποστήριξης και έγιναν πολύ λίγες δοκιμές», έγραψαν. “Μόλις δημιουργήθηκε μια αποδεκτή, αλλά μη βέλτιστη υποδομή δοκιμών, περιθωριοποιήθηκε, θεωρήθηκε ότι ήταν περιττή λόγω των εμβολίων.

Ακόμη και τώρα, τα αποτελέσματα των δοκιμών δεν συνδέονται αξιόπιστα με κοινωνικοδημογραφικά δεδομένα, κατάσταση εμβολιασμού ή κλινικά αποτελέσματα.

Η διαθεσιμότητα αξιόπιστων γρήγορων δοκιμών παραμένει περιορισμένη και οι τιμές είναι πολύ υψηλές». Προκειμένου να φτάσει σε μια νέα κανονικότητα, οι γιατροί είπαν ότι η χώρα πρέπει να δημιουργήσει «ένα ολοκληρωμένο, μόνιμα χρηματοδοτούμενο σύστημα για δοκιμές, επιτήρηση και μέτρα μετριασμού που δεν υπάρχει επί του παρόντος». Ένα τρίτο άρθρο, από τους Borio, Emanuel και Bright, επικεντρώθηκε στην «ταχύτερη ανάπτυξη και πιο αποτελεσματική ανάπτυξη εμβολίων και θεραπευτικών ουσιών».

Όσον αφορά τα εμβόλια, οι γιατροί προσέφεραν ισχυρή υποστήριξη για εντολές, υποστηρίζοντας ότι «έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά, ειδικά μεταξύ ατόμων που δεν είναι θεμελιωδώς αντίθετα με τον εμβολιασμό, αλλά καθυστερούν, μπερδεύονται ή έχουν εμπόδια πρόσβασης». Υποστήριξαν επίσης ότι χρειάζονται εντολές για να εμβολιαστεί το 90% του πληθυσμού.

Υποστηρίζοντας την προσέγγιση εντολής του Μπάιντεν, είπαν ότι οι εντολές για κρατικούς υπαλλήλους και εργολάβους, εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και εργαζόμενους σε επιχειρήσεις με τουλάχιστον 100 υπαλλήλους είναι «απαραίτητες» προκειμένου να εμβολιαστούν αρκετοί άνθρωποι «για να επιστρέψουν στο προσδόκιμο ζωής πριν από την COVID-19 και κοινωνική και οικονομική ζωτικότητα».

Τούτου λεχθέντος, πίεσαν να γίνει περισσότερη δουλειά για τον καθορισμό των βέλτιστων δόσεων και τη χορήγηση των υπαρχόντων εμβολίων.

Όσον αφορά τη θεραπευτική, αναγνώρισαν τα διάφορα επίπεδα αποτελεσματικότητας θεραπειών όπως η ρεμντεσεβίρη και η δεξαμεθαζόνη, η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα και οι από του στόματος θεραπείες όπως το Molnupiravir και το Paxlovid.

Ζήτησαν οι οποιεσδήποτε θεραπείες εξωτερικών ασθενών «να είναι ευρέως διαθέσιμες χωρίς κόστος» και ότι η θεραπεία πρέπει να διατίθεται «αμέσως» μετά από ένα θετικό τεστ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ