Μέτρα στήριξης μετά τις αυξήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο – Live οι ανακοινώσεις Σκρέκα

Ο Κώστας Σκρέκας ανακοινώνει μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις μετά τις συνεχιζόμενες αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο

Νέα μέτρα στήριξης για την προστασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις ανατιμήσεις που προκαλεί η διεθνής ενεργειακή κρίση ανακοινώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο πακέτο μέτρων, θα είναι περισσότερο εστιασμένο στις επιχειρήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα που εστίαζαν στα νοικοκυριά.

Δείτε τις ανακοινώσεις

Τα νέα μέτρα ανακοινώνονται , ενώ έχει προηγηθεί ένα 48ωρο εκτίναξης των τιμών στο Χρηματιστήριο Ενέργειας με την τιμή της μεγαβατώρας να έχει αυξηθεί κατά 50,6%, ήτοι από τα 148,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις 5 Ιανουαρίου, στα 229,27 ευρώ ανά μεγαβατώρα σήμερα.

Η αύξηση αποδίδεται στην ανάκαμψη του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα αλλά και στη διαφαινόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας. Η χρήση φυσικού αερίου για την ηλεκτροπαραγωγή χθες ήταν αυξημένη στο 30%. Οι ΑΠΕ αντιστοιχούσαν χθες στο 35% και τα μεγάλα υδροηλεκτρικά στο 20%.

Χθες είχαμε ξανά άνοσο στις ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου TTF. Η τιμή του ανήλθε στα 98,1 ευρώ ανά μεγαβατώρα σημειώνοντας ημερήσια άνοδο 7%.

Η ενεργειακή κρίση έχει εκτοξεύσει τα τιμολόγια ρεύματος κατά 350% υψηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα κατά την περίοδο πριν από το ξέσπασμά της. Το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται χωρίς να συνυπολογιστούν οι κρατικές επιδοτήσεις και οι ενδεχόμενες εκπτώσεις των παρόχων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here