Kορονοϊός: Η «Όμικρον» χτυπά την ΕΛ.ΑΣ. – 1984 αστυνομικοί νοσούν, 22 στο νοσοκομείο


Από τα 1984 ενεργά κρούσματα, τα 713 αφορούν σε αστυνομικούς που υπηρετούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής

Ελαφρώς πτωτική είναι η τάση διάδοσης του κορονοϊού στους κόλπους της Αστυνομίας. Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι σήμερα Παρασκευή τα ενεργά κρούσματα στην ΕΛ.ΑΣ. είναι 1984 σε σχέση με τα 2.097 που ήταν πριν από δύο ημέρες.

Από τα 1984 ενεργά κρούσματα, τα 713 αφορούν σε αστυνομικούς που υπηρετούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, δηλαδή στο μέγαρο με τους περισσότερους άντρες και γυναίκες που υπηρετούν στο Σώμα.

Στη Θεσσαλονίκη τα ενεργά κρούσματα είναι 168, ενώ συνολικά σε όλη τη χώρα 22 αστυνομικοί νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Η καραντίνα των αστυνομικών που νοσούν είναι πενθήμερη, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, με αποτέλεσμα να γυρίζουν νωρίτερα στην υπηρεσία τους σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα όταν κυριαρχούσε η μετάλλαξη Δέλτα. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι σήμερα ολοκληρώνονται οι χριστουγεννιάτικες άδειες του προσωπικού και έτσι θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους εκατοντάδες αστυνομικοί για να καλύψουν κενά.

Στο ίδιο πλαίσιο αναμένεται να γίνουν κάποιες προσωρινές μετακινήσεις αστυνομικών σε υπηρεσίες που είναι υποστελεχωμένες επειδή πολλοί αστυνομικοί νόσησαν ταυτόχρονα και τέθηκαν σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Στην Άμεση Δράση έχουν δοθεί εντολές τα ζευγάρια των πληρωμάτων να είναι σταθερά, ενώ εφαρμόζεται εκ περιτροπής εργασία στις υπηρεσίες γραφειοκρατικού χαρακτήρα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ