Κεραμέως: Μέχρι τη Δευτέρα οι κατευθυντήριες οδηγίες για τα πανεπιστήμια

Η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι θα δοθούν οδηγίες για τα πανεπιστήμια μέχρι τη Δευτέρα. 

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων, ενώ προανήγγειλε ανακοινώσεις – οδηγίες για τις εξετάσεις στα πανεπιστήμια λόγω κορονοϊού.

Αρχικά, η κυρία Κεραμέως, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3, εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι από την Δευτέρα αναμένεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, καθώς στα σχολεία θα ελέγχεται ένα τεράστιο τμήμα του πληθυσμού και θα ανιχνεύεται ο ιός.

Σημείωσε δε ότι τα σχολεία ανοίγουν παντού και πρέπει να δούμε τι γίνεται και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Η Νίκη Κεραμεως ανέφερε ότι είναι συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης να επενδύσει σε αυξημένους ελέγχους για να διασφαλίσει την ατομική υγεία και την δια ζώσης εκπαίδευση.

Μάλιστα, επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που προβλέπει αναλυτικό πρωτόκολλο όταν υπάρχει κρούσμα στην τάξη και διευκρίνισε ότι όταν θα κλείνει ένα τμήμα θα γίνεται αμέσως τηλεκπαιδευση, που αποτελεί όμως όπως ανέφερε λύση έκτακτης ανάγκης και δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση.

Η κυρία Κεραμεως έκανε γνωστό ότι μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει κατευθυντήρια οδηγία για τα πανεπιστήμια προκειμένου να υπάρχει ευελιξία στο ακαδημαϊκό και εξεταστικό πρόγραμμα.

Ερωτηθείσα για τα self test, η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι το διάστημα από το Σεπτέμβριο μέχρι το Δεκέμβριο, το 84% των παιδιών που ανιχνευτήκαν θετικά σε εργαστηριακό έλεγχο είχαν κάνει προηγουμένως self test.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here