Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση να αυξήσει τα σημεία που θα παρέχουν δωρεάν μοριακά και rapid test


Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτηση την αύξηση των σημείων που διενεργούν δωρεάν μοριακά και rapid test.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, πραγματοποίησε επίσκεψή σήμερα στο Κέντρο Υγείας Λ. Αλεξάνδρας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης του, ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε, με δήλωση του, να αυξηθούν τα σημεία δωρεάν διαγνωστικού ελέγχου για τον κορονοϊό, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει «στρατηγικά και όχι συγκυριακά» το ΕΣΥ.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

«Η μετάλλαξη Όμικρον έχει φέρει δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, οδηγώντας πάρα πολλούς συμπολίτες μας στην ανάγκη να κάνουν διαγνωστικούς ελέγχους. Γι’ αυτό πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δημιουργήσει πολλαπλάσια σημεία που θα παρέχουν δωρεάν μοριακά και rapid test, ώστε να αποφύγουν οι πολίτες την ταλαιπωρία με τις μεγάλες ουρές και να έχουμε γρηγορότερη ιχνηλάτηση.

Όσον αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη, υπάρχουν οι δομές του ΕΣΥ, η δημιουργία των οποίων αποτέλεσε επιλογή της παράταξής μας στο παρελθόν. Τις δομές αυτές θα πρέπει η κυβέρνηση να τις στηρίξει στρατηγικά και όχι συγκυριακά, με μόνιμο προσωπικό και περισσότερο σύγχρονο εξοπλισμό. Αν αυτά είχαν γίνει από την αρχή της πανδημίας, οι πολίτες θα είχαν καλύτερες υπηρεσίες, τα δημόσια νοσοκομεία θα δέχονταν λιγότερη πίεση και θα κάναμε μια πιο ορθολογική διαχείριση της πανδημίας. Έστω και τώρα, αυτές οι προτεραιότητες πρέπει να γίνουν επιλογή της κυβέρνησης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ