ΟΛΜΕ: Καμία πρόβλεψη για τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Αιχμές της ΟΛΜΕ κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας ενόψει του ανοίγματος των σχολείων.

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΛΜΕ αναφορικά με την προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, προτείνοντας παράλληλα μέτρα προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αναφέρει σε ανκοίνωσή της ότι «Καμία θετική ανταπόκριση δεν υπήρξε στα προβλήματα και στα επιστημονικώς τεκμηριωμένα αιτήματα και τις προτάσεις που έθεσε η ΟΛΜΕ ούτε καν δόθηκε μια λύση για την προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σε αντίθεση με ότι ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα», μετά τη συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Τι προτείνει η ΟΛΜΕ

Η ΟΛΜΕ προτείνει τα ακόλουθα:

  • Αραίωση των πολυπληθών τμημάτων
  • Πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας
  • Δωρεάν rapid τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους με ευθύνη του ΕΟΔΥ
  • Προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ιχνηλάτηση των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ
  • Αποσυμφόρηση στα σχολικά λεωφορεία και γενικά στα ΜΜΜ, με τα οποία μετακινούνται δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες και δωρεάν χορήγηση του απαραίτητου υγειονομικού υλικού (μάσκες υψηλής προστασίας και αντισηπτικά).

ΟΛΜΕ: Όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων

Η ΟΛΜΕ διαφωνεί, επίσης, με τις συγχωνεύσεις τμημάτων και με το μέτρο που προβλέπει κλείσιμο τμήματος μόνο εφόσον νοσήσει το 50%+1 των μαθητών/τριών.

Η Ομοσπονδία κατηγορεί το υπουργείο, ότι κάλεσε την ΟΛΜΕ «για να καλύψει επικοινωνιακές ανάγκες», μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των μέτρων που αποφάσισε το ΥΠΑΙΘ για την επαναλειτουργία των σχολείων, ενώ η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει εγγράφως στις 16/12 άμεση συνάντηση με την υπουργό Παιδείας. «Η κ. Κεραμέως δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει, έστω και αρνητικά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here