Προκαταρκτική εξέταση από το υπουργείο Πολιτισμού για τις αθλιότητες στην Ακρόπολη


Με αφορμή τις αθλιότητες που εκτυλίχθηκαν στην Ακρόπολη, το υπουργείο Πολιτισμού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ενημερώνει για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με βίντεο που περιέχει σκηνές, οι οποίες γυρίστηκαν παράνομα στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού διευκρινίζει σε ανακοίνωση του τα εξής:

«Για τις συγκεκριμένες σκηνές προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια από τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης δεν προσφέρεται για κανενός είδους ακτιβιστική ή άλλη δραστηριότητα, η οποία προσβάλλει και συμπεριφέρεται ασεβώς στο μνημείο.

Με εντολή της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού προς την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

To χρονικό

Θύελλα αντιδράσεων και οργή έχει προκαλέσει μια μικρού μήκους ταινία με τον τίτλο «Ξεπαρθενών», κατά τη διάρκεια της οποίας ζευγάρι ομοφυλόφιλων προβαίνει σε χυδαίες πράξεις σε δημόσια θέα κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης.

Η παρουσίαση του άθλιου αυτού θεάματος έγινε στις 16/12 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχουν τεράστια ερωτήματα για το πώς κατάφεραν οι συντελεστές αυτού του υποπροϊόντος να κινηματογραφήσουν αυτά τα αίσχη στον ιερό χώρο της Ακρόπολης χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους φύλακες.

Εκτός από το ηθικό μέρος του θέματος, υπάρχουν και σοβαρότατες διοικητικές και ποινικές ευθύνες για τις οποίες η Πολιτεία οφείλει να δώσει απαντήσεις και να κινηθεί νομικά.

Μιλάμε για μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς το οποίο είναι στην κυριολεξία ξέφραγο αμπέλι και δεν μπορεί ανενόχλητα κάθε διεστραμμένος να προσβάλει χυδαία την ιστορία και τα μνημεία της χώρας μας.

Το Υπουργείο Πολιτισμού οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις και να κινήσει τις νομικές διαδικασίες προκειμένου να σταματήσει αυτή η αθλιότητα. Οι αόριστες απαντήσεις οτι για τα γυρίσματα αυτής της trash υποκουλτούρας, δεν ζητήθηκε καμία άδεια, ενώ κανένας φύλακας της Ακρόπολης δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό, αποτελούν ντροπή για τον πολιτισμό της Ελλάδας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ