Επιστράτευση γιατρών: Ξεκινά από 12 Ιανουαρίου η επιστράτευση του ιδιωτικού τομέα


Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, ξεκινά η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου στη Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Πρόκειται για μια προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες για υγειονομικό προσωπικό και ιδιαίτερα στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής. Η επιστράτευση θα έχει διάρκεια ένα μήνα και θα καλύψει σημαντικές “τρύπες” στα νοσοκομεία του ΕΣΥ εν όψει της παραλλαγής Όμικρον και του νέου κύματος κορωνοϊού.

Τι αναφέρει το ΦΕΚ για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

Η επίταξη αποφασίστηκε με βάση τα νέα δεδομένα με την μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι νοσοκομειακές δομές ασφυκτιούν και το προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες ανάγκες, παρά την αυταπάρνηση και τον ζήλο που παρουσιάζουν. Γι’ αυτό και στο ΦΕΚ αναφέρεται πως: “Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 12ης Ιανουαρίου 2022 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες αφενός μη επιταχθέντων έως σήμερα ιατρών, που διατηρούν ενεργείς συμβάσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και αφετέρου μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας.”

Τα φύλλα της επίταξης θα εκδίδονται από τις τοπικές αστυνομικές αρχές και οι υπάλληλοι του Δημοσίου θα κάνουν την επίδοσή τους. Μόλις λάβουν την επίταξη, οι αρμόδιοι γιατροί που θα έχουν κληθεί οφείλουν να παρουσιαστούν την επόμενη ημέρα στις 08:00 π.μ. σύμφωνα με τα όσα θα ορίζονται μέσα στο φύλλο επίταξης. Αναφερόμενοι στους οικείους υπευθύνους των δομών όπου και θα απασχοληθούν, αναμένονται να πιάσουν δουλειά άμεσα στο καθήκον.

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ