Όμικρον νέο σύμπτωμα: Άμεση ιατρική φροντίδα για όσους παρουσιάζουν παραλήρημα

Νέο σύμπτωμα Covid και αλλαγή συμπεριφοράς που προειδοποιεί ότι χρειάζεστε επείγουσα ιατρική φροντίδα. Νέες έρευνες για την παραλλαγή Όμικρον της Covid εμφανίζονται συνεχώς. Ένα παράξενο νέο σύμπτωμα με την ένδειξη “προειδοποιητικό σημάδι έκτακτης ανάγκης” ανακάλυψε ένας αμερικανικός οργανισμός υγείας. Ένα σύμπτωμα της παραλλαγής Omicron Covid-19 που έχει εντοπιστεί είναι η καταρροή. Όμως, υπάρχουν ορισμένα συμπτώματα που μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολο να εντοπιστούν. Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή για μια νέα αίσθηση σύγχυσης.

Τα CDC λένε ότι οι άνθρωποι που νιώθουν αυτή τη νέα αίσθηση σύγχυσης θα πρέπει να “αναζητήσουν αμέσως ιατρική φροντίδα”. Η εφαρμογή ZOE COVID Symptom Study, η οποία κυκλοφόρησε από την εταιρεία επιστημών υγείας ZOE και το King’s College του Λονδίνου, ανέφερε επίσης νέα σύγχυση ως πιθανό σύμπτωμα. Η εφαρμογή περιλαμβάνει πάνω από 4 εκατομμύρια δεδομένα χρηστών, καθιστώντας τη τη μεγαλύτερη συνεχιζόμενη μελέτη στον κόσμο. Εκατομμύρια έχουν βιώσει πλέον ψυχικές διαταραχές ως σύμπτωμα του Covid, αναφέρει η Express. Η σύγχυση ονομάζεται συχνά παραλήρημα και μπορεί να προκαλέσει αλλαγή στη φυσιολογική σας συμπεριφορά.

Ενδέχεται να εμφανιστεί σε δύο τύπους:

  • υπερκινητικό
  • υποδραστήριο παραλήρημα

 

Οι απότομες αλλαγές στον τρόπο που ενεργούν οι άνθρωποι, όπου μπορεί να αρχίσουν να ενεργούν παράξενα, περιγράφεται ως υπερκινητικό παραλήρημα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αγωνία, επιθετικότητα και διέγερση. Εν τω μεταξύ, το υποδραστήριο παραλήρημα είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί και μπορεί να κάνει τους ανθρώπους λιγότερο αντιδραστικούς απ’ ό,τι συνήθως – και ακόμη και υπνηλία. Το σύμπτωμα έχει βρεθεί πιο συχνά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που πάσχουν από τον ιό, σύμφωνα με το ZOE.

Η Express αναφέρει ότι από τα άτομα ηλικίας 16 έως 65 ετών που βρέθηκαν θετικά πρόσφατα, το 15% ανέφερε παραλήρημα, ενώ από τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω — περίπου το 20% το έχουν βιώσει. Αυτό φυσικά δεν είναι το μόνο σύμπτωμα που πρέπει να γνωρίζουν οι άνθρωποι, ωστόσο, είναι σημαντικό οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι μπορεί να σημαίνει αυτό το ζώδιο που βρέθηκε πρόσφατα. Η διαδικασία κατανόησης της Omicron είναι ακόμη σε εξέλιξη. Επίσης, το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι το παραλήρημα θα μπορούσε επίσης να είναι σημάδι μιας σειράς άλλων ιατρικών καταστάσεων. Ως εκ τούτου, συνιστάται να κάνετε ένα τεστ Covid το συντομότερο δυνατό.

Τα ευρέως διαδεδομένα συμπτώματα της Omicron, σύμφωνα με έρευνα από τη Νότια Αφρική είναι:

  • Στεγνός λαιμός
  • Ήπιοι μυϊκοί πόνοι
  • Εξαιρετική κούραση
  • Ξηρός βήχας
  • Νυχτερινές εφιδρώσεις

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here