Κορονοϊός: «Στενάζουν» τα νοσοκομεία – Στην Αττική μόνο νοσηλεύονται 46 παιδιά


Καμία εξαίρεση δεν κάνει η πανδημία η οποία χτυπά και μικρά παιδιά τα οποία χρειάζονται μάλιστα και ιατρική παρακολούθηση. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή στα τρία νοσοκομεία Παίδων της Αττικής νοσηλεύονται με κορονοϊό 47 παιδιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ευτυχώς ο μέσος χρόνος νοσηλείας τους είναι μικρός, καθώς κυμαίνεται μεταξύ δύο και τριών ημερών.

Επίσης σύμφωνα με το Open τα περισσότερα από αυτά έχουν ήπια συμπτώματα και τα περισσότερα νοσηλεύονται 2 με τρεις ημέρες στα νοσοκομεία. Στα θετικά νέα, ένα κορίτσι 16 ετών στη Θεσσαλονίκη που νοσηλευόταν με κορονοϊό για περισσότερο από μία εβδομάδα βγήκε από τη ΜΕΘ σήμερα Παρασκευή καθώς οι γιατροί κατάφεραν να την αποσωληνωνόσουν.

Εφιαλτικές εφημερίες

Οι εφημερίες στα νοσοκομεία γίνονται όλο και πιο δύσκολες ενώ εντοπίζονται ελλείψεις και σε προσωπικό, καθώς πολλοί γιατροί και νοσηλευτές, είναι θετικοί στον κορονοϊό και πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Τα τελευταία στοιχεία κάνουν λόγο για περισσότερους από 2.500 υγειονομικούς να έχουν μολυνθεί και να έχουν μπει σε απομόνωση.

Έτσι αποφασίστηκε η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών, η οποία θα ξεκινήσει από την προσεχή Τετάρτη, από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ η ίδια διαδικασία θα ακολουθήσει και για τα νοσοκομεία της Αττικής. Το μεγάλο σύστημα είναι αν αντέξει το ΕΣΥ με όλα τα δεδομένα να δείχνουν ότι η προέλαση της Όμικρον θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου.

Παράλληλα, από τη Δευτέρα και το Σισμανόγλειο θα μετατραπεί νοσοκομείο αποκλειστικά για COVID, ενώ το ΝΙΜΙΤΣ θα μπει στη μάχη για απλά περιστατικά.

Μετάλλαξη Όμικρον: Πόσο κινδυνεύουν οι ανήλικοι

Στο μεταξύ, ο πρώην επικεφαλής του αμερικανικού FDA, Δρ Σκοτ Γκότλιμπ, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Όμικρον φαίνεται να είναι μια “ηπιότερη μορφή” του COVID-19, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά.

“Υπάρχει μια πολύ σαφής αποσύνδεση μεταξύ των κρουσμάτων και των νοσηλειών και φαίνεται τώρα με βάση πολλά πειραματικά στοιχεία που έχουμε λάβει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ότι αυτή είναι μια ηπιότερη μορφή του κορονοϊού”, είπε ο Γκότλιμπ στο “Face the Nation”.

“Η μία ομάδα που μπορεί να είναι πρόβλημα είναι τα πολύ μικρά παιδιά, τα νήπια που έχουν πρόβλημα με λοιμώξεις των ανώτερων αεραγωγών και βλέπουμε περισσότερες λοιμώξεις που μοιάζουν με βρογχιολίτιδα στη Νέα Υόρκη μεταξύ των παιδιών” διευκρίνισε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ