Αερομαχία στο Αιγαίο: Τα «γεράκια» της HAF πήραν στο… κυνήγι τους θρασύτατους Τούρκους


Σε απόλυτη ετοιμότητα η Πολεμική Αεροπορία, έδωσε ένα ακόμα «μάθημα»  στους υπερφίαλους και προκλητικούς Τούρκους που επιχείρησαν να ανεβάσουν το θερμόμετρο στο Αιγαίο με νέες παραβιάσεις.

Την τακτική των προκλήσεων και της έντασης συνεχίζει να ακολουθεί η Τουρκία, η οποία φαίνεται πως δεν έχει διδαχθεί το παραμικρό από όσα συμβαίνουν καθημερινά πάνω από το Αιγαίο. Την Παρασκευή (07.01), οι θρασύτατοι γείτονες επιχείρησαν να στήσουν για ακόμα μια φορά σκηνικό έντασης, όμως, βρήκαν απέναντί τους σε απόλυτη ετοιμότητα την Πολεμική Αεροπορία και έτσι, όπως συμβαίνει συνήθως, τράπηκαν σε άτακτη φυγή.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, στις 13:05, ένας σχηματισμός από τέσσερα τουρκικά F-16 πραγματοποίηση – οριακή – υπερπτήση πάνω από τις Οινούσσες, στα 24.000 πόδια. Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν άμεσα και αναχαίτισαν τους Τούρκους, βάζοντάς τους στην «ώρα έξι»

Η φυγή των «γειτόνων» ήταν… παροιμιώδης, αλλά φαίνεται πως δεν έβαλαν μυαλό. Αυτό γιατί στις 14:41 έδωσαν συνέχεια στις προκλήσεις με την είσοδο ενός ζεύγους F-16 από τη Νότια πλευρά του Αιγαίου, στο σύμπλεγμα της Μεγίστης, στον ελληνικό εναέριο χώρο όπου μάλιστα πραγματοποιήθηκε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Ρω στα 27.000 πόδια. Ωστόσο, τα ελληνικά μαχητικά ουσιαστικά είχαν στήσει… καρτέρι στους Τούρκους, τους οποίους και πάλι έτρεψαν σε άτακτη φυγή με το που επιχείρησαν τη θρασύτατη εισβολή και υπερπτήση πάνω από τη νήσο Ρω.

Στο σημείο δεν καταγράφηκε καν εμπλοκή, μιας και οι Τούρκοι… όπως μπήκαν, βγήκαν με αστραπιαία ταχύτητα, καθώς είδαν μπροστά τους το Νοτιανατολικό Αιγαίο να είναι «κλειδωμένο» από τα «γεράκια» της HAF.

Συνολικά, τρεις σχηματισμοί από οκτώ τουρκικά αεροσκάφη, δυο εξ αυτών οπλισμένα, προχώρησαν σε πέντε παραβάσεις και 14 παραβιάσεις, με τις δυο προαναφερόμενες υπερπτήσεις να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιιγαίο.

Τα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, όντας σε πλήρη ετοιμότητα και με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, προχώρησαν στην αναγνώριση και αναχαίτιση κατά τους διεθνείς κανόνες, ακολουθώντας την πάγια πρακτική ανάλογων περιστατικών…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ