Περπάτημα οφέλη ψυχική υγεία: Δείτε πώς μια βόλτα μπορεί να κάνει θαύματα για την ψυχική σας ευεξία [vid]


Tο να είστε δραστήριοι έχει μια σειρά πλεονεκτημάτων όσον αφορά την ψυχική σας υγεία και ευεξία. Συγκεκριμένα, το τακτικό περπάτημα, όπως και κάθε μορφή σωματικής δραστηριότητας, βελτιώνει την αυτοαντίληψη και την αυτοεκτίμησή σας, ενισχύει τη διάθεση και την ποιότητα του ύπνου σας, ενώ είναι αποδεδειγμένο ότι μπορεί να μειώσει το στρες, το άγχος και την κούραση. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες οι σωματικά δραστήριοι άνθρωποι έχουν έως και 30% μειωμένο κίνδυνο να πάθουν κατάθλιψη κάποια στιγμή στη ζωή τους, ενώ όσοι παραμένουν σωματικά δραστήριοι και πάσχουν από κατάθλιψη μπορεί να δουν μεγάλες αλλαγές στα συμπτώματά τους. Όλο και περισσότερες μελέτες αναδεικνύουν τη σημασία της άσκησης ως επικουρικής θεραπείας των διαταραχών άγχους και της κατάθλιψης.

Στην περίπτωση των πιο ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, μια ενεργή σωματικά ζωή μπορεί να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία, τη μνήμη, την προσοχή και την ταχύτητα επεξεργασίας και να μειώσει τον κίνδυνο γνωστικής έκπτωσης και άνοιας που σχετίζεται με την ηλικία.

Τα σωματικά οφέλη που αποκομίζουμε περπατώντας τακτικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας. Εάν αισθάνεστε καλύτερα και αισθάνεστε, για παράδειγμα, ότι ελέγχετε το σωματικό σας βάρος, η αντίληψη που έχετε για την εικόνα του σώματός σας και η αυτοπεποίθησή σας μπορεί να αυξηθούν. Συνεπώς, η τακτική σωματική άσκηση δεν έχει μόνο σωματικά οφέλη. Όσο πιο πολύ ασκείστε, τόσο περισσότερο θα παρατηρείτε, πόσο καλύτερα θα αρχίσετε να αισθάνεστε.

Το κλειδί είναι να περπατάτε τακτικά. Επενδύστε στη μακροπρόθεσμη υγεία σας τώρα και θα δείτε τη διαφορά που μπορεί να κάνει το περπάτημα στο μυαλό, στο σώμα και στην κοινωνική σας ζωή. Μάλιστα, αν περπατάτε σε μία ομάδα ή με αγαπημένα σας πρόσωπο, θα έχετε ένα επιπλέον κίνητρο για να ασκηθείτε, και θα καταστήσετε την άσκηση ακόμη πιο απολαυστική.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ