Κολύμβηση οφέλη υγεία: 4 λόγοι που καθιστούν την κολύμβηση μία από τις καλύτερες cardio ασκήσεις [vid]


Από όλες τις ασκήσεις που θα μπορούσατε να κάνετε, δεν υπάρχει καμία που να είναι τόσο ολιστικά επωφελής στη γενική υγεία όσο η κολύμβηση. Αυτή η ισχυρή καρδιαγγειακή προπόνηση έχει πολλά να σας προσφέρει. Ας ρίξουμε μια αναλυτικότερη ματιά.

Η Super Cardio άσκηση
Τεχνικά, η κολύμβηση θεωρείται ως άσκηση καρδιαγγειακή, δίπλα στο τρέξιμο, την ποδηλασία ή την κωπηλασία. Αυτές είναι ασκήσεις που όχι μόνο βελτιώνουν την υγεία των πνευμόνων και της καρδιάς σας, αλλά αυξάνουν επίσης την αντοχή και τη γενική σας ζωτικότητα. Μια μελέτη του 2016 έδειξε ότι η κολύμβηση δεν βελτιώνει μόνο τον καρδιακό ρυθμό, την αναπνοή και την υγεία του κυκλοφορικού, αλλά βοηθά επίσης στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Η κολύμβηση ξεχωρίζει επίσης από τις άλλες ασκήσεις καρδιο στο ότι είναι χαμηλής έντασης. Αυτό σημαίνει ότι τα οστά και οι αρθρώσεις σας δεν επιβαρύνονται.

Η καλύτερη προπόνηση των πνευμόνων
Η κολύμβηση ενισχύει επίσης τους πνεύμονες, διευρύνοντας την ικανότητά τους και βελτιώνοντας την ικανότητά μας να ελέγχουμε την αναπνοή μας. Αυτό μπορεί να έχει οφέλη ακόμη και για τους πάσχοντες από άσθμα, βοηθώντας τους να διαχειρίζονται την κατάστασή τους. Ωστόσο, οι βαριά χλωριωμένες πισίνες μπορούν να αντισταθμίσουν αυτό το όφελος.

All-round Body Toner

Η κολύμβηση προσφέρει επίσης μία από τις καλύτερες προπονήσεις τόνωσης ολόκληρου του σώματος. Ασκεί κάθε σημαντική μυϊκή ομάδα και μπορεί να χτίσει δύναμη. Και πάλι, τα κάνει όλα αυτά χωρίς να επιβαρύνει καθόλου τη μυοσκελετική σας δομή. Επιπλέον, η κολύμβηση μας βοηθά να στοχεύσουμε μυϊκές ομάδες που συνήθως δεν ασκούμε. Η κολύμβηση είναι επίσης μια εξαιρετική άσκηση διατάσεων που εντείνει την ευλυγισία σας.

Καλή υγεία των οστών
Υπάρχουν όλο και περισσότερα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η κολύμβηση έχει πράγματι θετική επίδραση στην οστική πυκνότητα. Σε πειράματα που έγιναν σε διαφορετικές ομάδες θηλαστικών, διαπιστώθηκε ότι μία ομάδα, η οποία κολυμπούσε τακτικά, παρουσίασε αυξήσεις στην οστική πυκνότητα και στο βάρος του μηριαίου οστού.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ