Άμυλο διατροφή οφέλη: Αμυλούχα λαχανικά και τροφές που τροφοδοτούν το σώμα σας


Τα άμυλα είναι σύνθετοι υδατάνθρακες που παράγουν ζωτική ενέργεια όταν το σώμα σας τα μετατρέπει σε γλυκόζη κατά την πέψη.

Ως εκ τούτου τα αμυλούχα τρόφιμα παρέχουν καύσιμο για τους μύες, τον εγκέφαλο και άλλα ζωτικά όργανα. Όταν σχεδιάζετε τη διατροφή σας, επιλέξτε τροφές με χαμηλά λιπαρά, ελάχιστα επεξεργασμένα αμυλούχα τρόφιμα αντί για επεξεργασμένα άμυλα για να ελέγξετε την πρόσληψη θερμίδων και να αυξήσετε τη θρεπτική αξία των γευμάτων σας, συμβουλεύει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Προς διευκόλυνσή σας, ακολουθεί μια λίστα με υγιεινά αμυλούχα λαχανικά και άλλα τρόφιμα:

  • Αρακάς
  • Καλαμπόκι
  • Προϊόντα Ολικής αλέσεως
  • Πατάτες
  • Σιτάρι
  • Όσπρια
  • Καλαμπόκι
  • Κολοκύθι
  • Σκουός
  • Γλυκοπατάτες
  • Φακές
  • Φασόλια

Διατροφική αξία αμύλων

Τα άμυλα, τα σάκχαρα και οι φυτικές ίνες είναι υδατάνθρακες, μια κατηγορία θρεπτικών συστατικών που παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας και στην πέψη. Επειδή τα άμυλα αποτελούνται από αλυσίδες μορίων, θεωρούνται σύνθετοι υδατάνθρακες. Τα αμυλούχα τρόφιμα όπως το σιτάρι, τα όσπρια, οι πατάτες και ορισμένα λαχανικά και φρούτα σας βοηθούν να καλύψετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε βιταμίνες και μέταλλα.

Πολλά αμυλούχα τρόφιμα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, έναν δύσπεπτο σύνθετο υδατάνθρακα που ρυθμίζει τη δραστηριότητα του εντέρου. Σύμφωνα με την American Diabetes Association μια μερίδα αμυλούχου τροφής έχει 15 γραμμάρια υδατάνθρακες, 3 γραμμάρια πρωτεΐνη, 1 γραμμάριο λίπος και 80 θερμίδες.

Αμυλούχα λαχανικά και φρούτα

Οι πατάτες, το καλαμπόκι, η κολοκύθα, το σκουός, και οι γλυκοπατάτες είναι μερικά μόνο από τα αμυλούχα λαχανικά. Μισό φλιτζάνι καλαμπόκι, το 1/4 μιας μεγάλης ψητής πατάτας, 1 φλιτζάνι κολοκύθα ή σκουός αποτελούν μια μερίδα αμυλούχων λαχανικών, σύμφωνα με τις συστάσεις της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας.

Οι μπανάνες είναι ένα αμυλούχο φρούτο, που προσφέρει 6 γραμμάρια αμύλου ανά μέτρια μπανάνα, σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA). Τα αμυλούχα λαχανικά και φρούτα παρέχουν επίσης φυτικές ίνες, απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα. Μισό φλιτζάνι γλυκοπατάτα έχει 21 γραμμάρια υδατανθράκων, 3 γραμμάρια φυτικών ινών, 2 γραμμάρια πρωτεΐνης, 20 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C και 19.218 διεθνείς μονάδες βιταμίνης Α, σύμφωνα με το USDA.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ