Κορονοϊός στην Ολλανδία: Ρεκόρ 34.954 κρουσμάτων και 24 θάνατοι σε 24 ώρες


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Τα 34.954 έφθασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες στην Ολλανδία.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε το εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας (RIVM) την Παρασκευή. Ο αριθμός των μολύνσεων ήταν αυξημένος κατά 10.282 σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο.

Ο κυλιόμενος μέσος όρος των κρουσμάτων που διαπιστώνονται σε 24ωρη βάση τις προηγούμενες επτά ημέρες αυξήθηκε κατά 63%, στα 21.487.

Η αύξηση των κρουσμάτων καταγράφηκε μολονότι η Ολλανδία βρίσκεται σε lockdown το τρέχον διάστημα, κάτι που αποδίδεται στις γιορτές του τέλους του έτους και την εξάπλωση της πιο μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον.

Πάντως η αύξηση των μολύνσεων δεν αντανακλάται, προς το παρόν τουλάχιστον, στα νοσοκομεία. Οι αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που νοσηλεύονται μειώθηκε στους 1.516 χθες (–25 σε 24 ώρες), όπως και αυτός των ασθενών που χρειάστηκε να εισαχθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), που υποχώρησε στους 409 (–10).

Διαπιστώθηκαν 24 θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19. Τις προηγούμενες επτά ημέρες, ο κυλιόμενος μέσος όρος των θανάτων που καταγράφονται ημερησίως υποχώρησε στους 20, από 38 την προηγούμενη εβδομάδα, κατά το ινστιτούτο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ