Νόβακ Τζόκοβιτς: «Αφού δεν μπορείτε να τον νικήσετε, τον θέσατε υπό κράτηση»


«Αφού δεν μπορείτε να τον νικήσετε, τον θέσατε υπό κράτηση». Αυτό πιστεύουν οι Σέρβοι, που παρακολουθούν με αγανάκτηση την περιπέτεια του συμπατριώτη τους Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία, όπου το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης παραμένει υπό κράτηση σε ξενοδοχείο, αναμένοντας την δικαστική απόφαση της Δευτέρας γύρω από τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τη βίζα του.

«Αυτό που περνά αυτός ο άνθρωπος είναι ντροπή», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο 67χρονος συνταξιούχος, Ντούσαν Στόιτς, σε συγκέντρωση υποστήριξης έξω από το σερβικό κοινοβούλιο, πριν ξεσπάσει σε κλάματα.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ξανά σήμερα στο Βελιγράδι, μετά από έκκληση της οικογένειας του Σέρβου πρωταθλητή, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

«Ο γιος μου είναι στη φυλακή εδώ και τρεις μέρες. Είναι ο καλύτερος αθλητής στον κόσμο. Κανένας νόμος σε αυτή τη χώρα δεν έχει παραβιαστεί», είπε ο πατέρας του Νόβακ, Σρντιάν Τζόκοβιτς, στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των Σέρβων, πριν επιτεθεί στον πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, τον οποίο αποκάλεσε «μεγάλο απατεώνα» με λογοπαίγνιο, χρησιμοποιώντας το μικρό όνομα του Αυστραλού ηγέτη (σ.σ. «σκοτ» στα σερβικά σημαίνει απατεώνας).

Η κατάσταση του Τζόκοβιτς θεωρείται από πολλούς ως η τελευταία σε μια μακρά λίστα ταπεινώσεων που στοχεύουν τη βαλκανική χώρα.

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατήγγειλε ένα «πολιτικό κυνήγι μαγισσών» και ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που γιορτάζει σήμερα τα Ορθόδοξα Χριστούγεννα, διαβεβαίωσε τον Τζόκοβιτς σε μήνυμα του ότι εκατομμύρια πιστοί σε όλο τον κόσμο προσεύχονται γι’ αυτόν.

Ο 34χρονος τενίστας, ο οποίος είχε λάβει ιατρική εξαίρεση για να πάρει μέρος στο Αυστραλιανό Όπεν, τέθηκε υπό κράτηση κατά την άφιξή του στη χώρα, αφού ακυρώθηκε η βίζα εισόδου του τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, με την αιτιολογία ότι δεν πληρούσε τις αυστηρές προϋποθέσεις για τον κορονοϊό, προκειμένου να εισέλθει στην επικράτεια.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα μηνύματα συμπαράστασης στον «Νόλε» αλλά και τοποθετήσεις ενάντια στην κακομεταχείριση της Σερβίας και του παίκτη.

Ο πρόεδρος του σερβικού κοινοβουλίου Ίβιτσα Ντάτσιτς εξέφρασε τη λύπη του για την «αηδιαστική» συμπεριφορά και την «πολιτική κακοποίηση» που επιβλήθηκε στον «άνθρωπο που κάθε χώρα θα ήθελε να έχει ως υπήκοο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ