ΥΠΕΞ για Καζακστάν: Κανένα ζήτημα ως προς την ασφάλεια των Ελλήνων που βρίσκονται εκεί


«Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Καζακστάν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, το Σάββατο.

«Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που μας έχουν περιέλθει, δεν έχει προκύψει ζήτημα όσον αφορά την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στη χώρα», αναφέρει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν – Τοκάγεφ

Εν τω μεταξύ η κρίση στο Καζακστάν βρέθηκε το Σάββατο στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ομόλογός του του Καζακστάν Κάσιμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου, «οι πρόεδροι αντήλλαξαν απόψεις όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποκατάσταση της τάξης στο Καζακστάν», ενώ προστίθεται ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραμείνουν σε «διαρκή επαφή».

Το Καζακστάν, η μεγαλύτερη χώρα της κεντρικής Ασίας, συγκλονίζεται από ένα κύμα διαμαρτυριών που ξέσπασε την Κυριακή στην επαρχία έπειτα από αύξηση των τιμών των καυσίμων προτού εξαπλωθεί σε άλλες πόλεις και κυρίως στην Αλμάτι, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, όπου οι διαδηλώσεις εκτραχύνθηκαν με το ξέσπασμα χαοτικών και φονικών επεισοδίων.

Απόσπασμα δυνάμεων από τη Ρωσία και άλλες συμμαχικές χώρες της Μόσχας έφτασε την Πέμπτη στο Καζακστάν για να υποστηρίξει τις αρχές της χώρας, προστατεύοντας τα στρατηγικής σημασίας κτίρια και προσφέροντας υποστήριξη στις δυνάμεις της τάξης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ