Google Doodle Στίβεν Χόκινγκ: Αφιερωμένο στα 80α γενέθλια του μεγάλου αστροφυσικού το σημερινό Doodle της Google [vid]


Με ένα Doodle ο τεχνολογικός κολοσσός γιορτάζει τα 80α γενέθλια του μεγάλου φυσικού Stephen Hawking – Στίβεν Χόκινγκ – σήμερα Σάββατο (8/1). Ειδικότερα, η Google συνέθεσε ένα βίντεο, που διαρκεί δυόμισι λεπτά, στο οποίο η φωνή του μεγάλου επιστήμονα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αφηγείται.

O Stephen Hawking γεννήθηκε σαν σήμερα στην Οξφόρδη κι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά επιστημονικά “κεφάλαια” της μοντέρνας ιστορίας. Βρετανός στην καταγωγή, ο θεωρητικός φυσικός, Stephen Hawking ήταν κοσμολόγος, συγγραφέας και Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Έφυγε από τη ζωή το 2018, στις 14 Μαρτίου του 2018 από επιπλοκές της αμυοτροφικής σκλήρυνσης, πάθησης από την οποία έπασχε για 52 έτη. Αν και δεν κατάφερε – ή δεν πρόλαβε- να πάρει το Νόμπελ, είχε τιμηθεί με πολλά άλλα σημαντικά βραβεία (‘Αλμπερτ Αϊνστάιν, Βολφ, Κόπλεϊ κ.α.).

H διάγνωση της Αμυοτροφικής Πλάγιας Σκλήρυνσης

Ο Stephen Hawking διαγνώστηκε με συμπτώματα Αμυοτροφικής Πλάγιας Σκλήρυνσης στα 21 του έτη. Τότε, οι γιατροί είχαν εκτιμήσει πως ο νεαρός ακόμη Hawking είχε περίπου ένα με δύο χρόνια ζωής. Με τη δύναμη και το πάθος που τον διακατείχε και παρά την κατάθλιψη που βίωσε, ο μεγάλος επιστήμονας κατάφερε να ζήσει, αφήνοντας ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορία της επιστήμης.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το σημερινό Doodle της Google:

Το μήνυμα που μετέφεραν τα παιδιά του επιστήμονα

Στο σημερινό αφιέρωμα της Google αναφέρθηκαν και τα παιδιά του Stephen Hawking. Συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι: «Θα θεωρούσε εξαιρετικά σημαντικό να μεταφερθεί το μήνυμα ότι παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπιζε λόγω της φυσικής του κατάστασης, δεν περιορίστηκε ποτέ ούτε η εκφραστική του δύναμη, ούτε η αποφασιστικότητα του για να επηρεάσει τον κόσμο που ζούσε. Ελπίζουμε ότι το παράδειγμά του θα προσφέρει έμπνευση και ελπίδα παγκοσμίως σε όλους όσους αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις αυτή τη δύσκολη στιγμή».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ