Μέγα Κύμα Omicron: Το Νέο Μεξικό επεκτείνει την εντολή της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους


Μέγα Κύμα Omicron: Το Νέο Μεξικό κινήθηκε για να παρατείνει τις υγειονομικές παραγγελίες COVID-19 την Παρασκευή. Σε έκτακτη διαταγή δημόσιας υγείας, ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας του Νέου Μεξικό, Δρ. Ντέιβιντ Σκρας, ζήτησε από όλα τα άτομα ηλικίας 2 ετών και άνω να φορούν μάσκα προσώπου σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, εκτός από όταν τρώνε και πίνουν. Οποιαδήποτε επιχείρηση, εγκατάσταση ή μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επισκέπτονται, τακτικά, μέλη του κοινού πρέπει να αναφέρει όταν υπάρχει περιστατικό COVID στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Νέου Μεξικού, καθώς και να τηρεί τις σχετικές Πρακτικές Ασφάλειας έναντι της COVID-19.

Τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα σχολεία K-12 και τα σχολεία κατ’ οίκον που εξυπηρετούν παιδιά που δεν είναι μέλη του νοικοκυριού θα πρέπει να τηρούν τις απαιτήσεις κάλυψης προσώπου και άλλων πρακτικών ασφαλών για την COVID-19 για προσωπική εκπαίδευση. Επιπλέον, το τμήμα απαιτεί από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και ορισμένους υπαλλήλους να είναι ενημερωμένοι σχετικά με τους εμβολιασμούς τους κατά της COVID-19. Αυτή η παράταση, που διαρκεί για τουλάχιστον έναν ακόμη μήνα, έρχεται καθώς οι παραλλαγές του κορωνοϊού συνεχίζουν να μολύνουν ανθρώπους σε όλην τη χώρα.

Την Παρασκευή, το κράτος έσπασε το ρεκόρ του για τα περισσότερα κρούσματα COVID-19 σε μια μέρα, σύμφωνα με το KOB4.

Το τμήμα ανέφερε 4.246 νέα κρούσματα, με ποσοστό θετικότητας επτά ημερών 23,3%.

Ενώ πολλές από τις πρόσφατες θετικές περιπτώσεις που συνδέονται με την παραλλαγή όμικρον φάνηκαν να είναι ηπιότερες λοιμώξεις χωρίς νοσηλεία, τα νοσοκομεία του Νέου Μεξικού συνεχίζουν να λειτουργούν με πρότυπα περίθαλψης που δίνουν προτεραιότητα σε άμεσες ιατρικές έκτακτες ανάγκες.

Επιπλέον, κορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει να μην χαρακτηριστεί η παραλλαγή “ήπια”. Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου εκεί, ωστόσο, έχουν αναγνωρίσει ότι η πλειονότητα των ασθενών νοσηλεύονται για ζητήματα που δεν σχετίζονται με τον ιό και ότι η έλλειψη προσωπικού είναι μεγάλο μέρος της πίεσης στις εγκαταστάσεις.

Τα κρατικά στοιχεία έδειξαν ότι 539 άτομα νοσηλεύτηκαν την Παρασκευή για λοίμωξη από COVID, αριθμός που είναι λιγότερος από ό,τι κατά τις προηγούμενες αιχμές.

Ο Σκρας είπε την Τετάρτη ότι οι υγειονομικές αρχές αναμένουν ότι η παραλλαγή όμικρον θα κορυφωθεί εντός δύο έως τεσσάρων εβδομάδων

“Εάν η όμικρον είναι τόσο μικρής διάρκειας όσο ελπίζουμε, αυτή θα μπορούσε να είναι τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Και αν μπορέσουμε να φτάσουμε στην άλλη πλευρά της, αυτό θα ήταν καλό”, είπε σε μια ενημέρωση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ